27.5.13

Θέλει τις συχνότητες του Alter...



Τις συχνότητες του Alter διεκδικεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Τις ορφανές συχνότητες του τηλεοπτικού σταθμού Alter θέλει να καταλάβει ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά την παράτυπη απόφαση του ΕΣΡ.
Αντί να ...
προχωρήσει σε δημοπρασία των συχνοτήτων και να συγκεντρώσει έσοδα το ελληνικό δημόσιο, επιλέχθηκε η διαδικασία για να χορηγηθεί με αυτόν τον έωλο τρόπο η δυνατότητα ψηφιακής εκπομπής. Το κανάλι έχει ήδη ένα δίκτυο 20 πομπών και αναμεταδοτών σε όλη τη χώρα, και θα θελήσει να εφαρμόσει την απόφαση που του επιτρέπει να εκπέμπει ψηφιακά στη Θεσσαλονίκη, και σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, παρακάμπτοντας τις ως τώρα απορριπτικές αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Οι άνθρωποι του καναλιού γνώριζαν πολύ πριν το ΕΣΡ δημοσιοποιήσει την απόφασή του, τι επρόκειτο να γίνει και έχουν εδώ και καιρό ξεκινήσει εκπομπές.

Τα ζήτημα που προκύπτουν από την «απόφαση 241» υπέρ Καρατζαφέρη είναι πολιτικά και νομικά. Το ΕΣΡ δείχνει να αγνοεί πεισματικά την 3578/2010 απόφαση του Δ Τμήματος του ΣτΕ, η οποία έχει κρίνει πως οι περιφερειακές άδειες δεν είναι νόμιμες όπως και δεν είναι συνταγματικότ το καθεστώς προσωρινής λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών. Η κρίση του Δ Τμήματος ταιριάζει απόλυτα καθώς παραβιάζεται η αρχή της ισότητας με το το άρθο 17 παρ. Του 2644/ 1998 , το οποίο επικαλείται το ΕΣΡ. Το ΣτΕ αναφέρει πως το συγκεκριμένο άρθρο “θέτει τα πρόσωπα εκείνα, τα οποία, ενώ είχαν την πραγματική δυνατότητα και την βούληση να ιδρύσουν τηλεοπτικό σταθμό, δεν το έπραξαν όμως αυθαιρέτως και δεν παρέβησαν τον νόμο, σε εξόχως μειονεκτική μοίρα σε σχέση με τα πρόσωπα, τα οποία, με την αυθαίρετη κατάληψη ραδιοσυχνότητας, ίδρυσαν παρανόμως, χωρίς δηλαδή άδεια, τηλεοπτικό σταθμό”. Η απόφαση ελέγχεται και για το προφανές, επειδή το ΕΣΡ δεν έχει νόμιμη συγκρότηση, σύμφωνα με αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ.

Επίσης ζήτημα υπάρχει με το ακροδεξιό περιεχόμενο του τηλεοπτικού σταθμού. Πολλές από τις εκπομπές του συγκρούονται με τις οδηγίες της ΕΕ που έχουν ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο και πλέον αυτές θα μεταδίδονται σε όλη τη χώρα

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: