3.5.13

«Bastard and poor'$»...

 

 

Oικος αξιολόγησης για τα δικαιώματα των εργαζομένων...
Την έναρξη λειτουργίας, μέσω διαδικτύου, του πρώτου οίκου αξιολόγησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ιταλία ανακοίνωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI την Παρασκευή. Ονομάζεται «Bastard and Poor'$» και...
δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία ομάδας εργαζομένων που ευελπιστεί ότι οι επιχειρήσεις θα προσπαθήσουν να αποφύγουν μια τυχόν «αρνητική αξιολόγηση» και ενδεχομένως θα σεβασθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων τους.
Ο ιστότοπος http://www.bastardandpoors.com καλεί τους εργαζόμενους, τους μετανάστες και τους ανέργους να παραθέσουν ανώνυμα τις προσωπικές τους μαρτυρίες για τα ωράρια εργασίας, τις συνθήκες απασχόλησης, την τήρηση των προβλεπόμενων αδειών και να αξιολογήσουν, εάν θέλουν, τη συμπεριφορά του εργοδότη τους.
Η βαθμολόγηση κυμαίνεται από το Α ως το F, κλίμακα ανάλογη με εκείνη των διεθνών οίκων αξιολόγησης.
Στις πρώτες μαρτυρίες που έχουν καταγραφεί επισημαίνεται κυρίως ότι σε πολλές εταιρείες δεν επιτρέπεται στους εργαζόμενους να κάνουν τα προβλεπόμενα διαλείμματα.
«Το όριο ανάμεσα στην απασχόληση και την εκμετάλλευση, στην φάση που περνάμε, είναι όλο και πιο δυσδιάκριτο. Το Διαδίκτυο παρέχει, τουλάχιστον μια έμμεση προστασία», σχολίασε η RAI.

Δεν υπάρχουν σχόλια: