16.5.13

Η ευχή του Στόουν στον Τσίπρα (BINTEO)...



Να είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας ευχήθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, Όλιβερ Στόουν κατά τη συνάντηση που είχαν στα πλαίσια κινηματογραφικού φεστιβάλ στην Κροατία. Μάλιστα ο Όλιβερ Στόουν χαρακτήρισε τον...
Αλέξη Τσίπρα «σκληρό καρύδι» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι τελικά θα τα καταφέρει.

«Αυτός θεωρώ ότι είναι η ελπίδα της Ελλάδας. Αυτός ο άνθρωπος θα κάνει την τεράστια διαφορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά θεωρώ και σε όλη την Ευρώπη και ίσως και σε όλο τον κόσμο. Εύχομαι στον Αλέξη καλή τύχη. Θα την χρειαστεί. Είναι σκληρό καρύδι. Θα τα καταφέρει» είπε ο Αμερικανός σκηνοθέτης.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε ότι έχει δει όλες τις ταινίες του σκηνοθέτη και ιδιαίτερα το «Πλατούν» για τον πόλεμο στο Βιετνάμ. «Είναι τιμή για εμένα που βρίσκομαι εδώ με τον Όλιβερ Στόουν και τον Σλαβόι Ζίζεκ. Έχω δει όλες τις ταινίες του Όλιβερ Στόουν και κυρίως το Πλατούν το οποίο έχει να κάνει με τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Σήμερα ζούμε ένα διαφορετικό πόλεμο, ο οποίος δεν είναι στρατιωτικός, αλλά οικονομικός. Έχουμε θύματα, όχι της στρατιωτική βίας, αλλά της ύφεσης. Αυτές οι πολιτικές και τα μέτρα λιτότητας έχουν πάρα πολλά θύματα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και πρέπει να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση και να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο. Και αυτό θα το καταφέρουμε ενωμένοι» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρών συνάντηση και ο φιλόσοφος, Σλαβόι Ζίζεκ που ευχήθηκε και εκείνος με τη σειρά του καλή τύχη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Και εγώ πιστεύω σε εκείνον. Τον υποστηρίζω. Άλλωστε, κάποιοι λένε ότι είμαι ο μυστικός του σύμβουλος. Να ξέρετε ότι ανυπομονώ για αυτόν μου τον ρόλο. Σε κάθε περίπτωση, είμαι ευτυχής που είμαι εδώ» υπογράμμισε ο Σλαβόι Ζίζεκ.



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: