24.5.13

Χρήστος Ζώης - Σήμερα την χώρα κυβερνάει ο κ. Σημίτης με την ομάδα του (BINTEO)...

 O  Αλ. Τσίπρας  είναι ένας άνθρωπος που κατανοεί τις ανάγκες της εποχής....
Για πρώτη φορά ο πρόεδρός του (Νέα Με.Ρ.Α)  Χρήστος Ζώης, σε συνέντευξη του στον Αχελώο tv και τον δημοσιογράφο Μάκη Μάκκα, δήλωσε δημόσια, τι είχε προτείνει στον Αντώνη Σαμαρά πριν....
σχηματιστεί  η Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής στις Νοεμβρίου 2011, με Πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο.
«Είχα ζητήσει από τον σημερινό Πρωθυπουργό να θέσει το Κοινοβούλιο ενώπιον ενός κομβικού διλήμματος, έπρεπε να πει ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την αποστολή να κάνει μια Κυβέρνηση τεχνοκρατών με τους καλύτερους των Ελλήνων με την εμπιστοσύνη των δυο μεγάλων κομμάτων η να προσφύγει σε εκλογές.Ο κ. Σαμαράς τότε δεν το έκανε, επέλεξε αντί να βγει μπροστά και να αναλάβει την ευθύνη σε αυτή την δύσκολη κατάσταση για τον τόπο, να προτείνει και να ψηφίσει την Κυβέρνηση Παπαδήμου με ορίζοντα τον Φεβρουάριο του 2012.
Εάν πήγαινε για εκλογές ο κ Σαμαράς τότε θα είχε μεγάλη αυτοδυναμία και θα μπορούσε να έχει άλλη διαπραγματευτική δυνατότητα.
Αλλιώς διαπραγματεύεται ένας ισχυρός αυτοδύναμος πρωθυπουργός απέναντι στους εταίρους τα ζητήματα της χώρας, αλλιώς ένας πρωθυπουργός που φαίνεται να έχει πιο εύκολο τον συμβιβασμό από την διεκδίκηση να έχει πιο εύκολη την κατανόηση των δανειστών.   
Ένας πρωθυπουργός που δεν κατόρθωσε να  ανταποκριθεί ούτε και στην δέσμευση για μια εξεταστική επιτροπή για τις ευθύνες  που έφθασε η χώρα στο διεθνές νομισματικό ταμείο".
Ο ίδιος ερωτηθείς σχετικά με την σημερινή πολιτική κατάσταση και την λειτουργία του Κυβερνητικού σχήματος, ανέφερε: "Σήμερα την χώρα κυβερνάει ο κ Σημίτης και πάλι με την ομάδα του.
Σήμερα η χώρα έχει μια ιδιότυπη κυβέρνηση, έναν πρωθυπουργό που κατά το σύνταγμα είναι υπεύθυνος αλλά που συγκυβερνάει  με δυο προέδρους κομμάτων, οι οποίοι  δεν έχουν θέση στο Υπουργικό συμβούλιο  και με έναν υπουργό  πού στην πραγματικότητα είναι επίτροπος στην χώρα ενώ οι άλλοι υπουργοί απλώς υπογραφούν δια περιφοράς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου  και εφαρμόζουν πολιτικές που αλλού αποφασίζονται".
Όσο για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα, o κ.Ζώης παρατήρησε ότι έχει βελτιωθεί στην λειτουργία του τονίζοντας, ότι είναι ένας άνθρωπος που κατανοεί τις ανάγκες της εποχής και κάνει προσπάθειες να αλλάξει, αυτές οι προσπάθειες ωστόσο συναντούν αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος του.
Ο Πρόεδρος του  (Νέα Με.Ρ.Α) απέφυγε να σχολιάσει την ένταξη του στους ΑΝΕΛ και την συνεργασία του με τον  Πάνο Καμένο: «Σημασία έχει να εξηγήσω την σχέση μου με τον Αντώνη Σαμαρά, όμως δεν θέλω να σχολιάσω την σχέση με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, δεν έχει αξία να σας απαντήσω γιατί νιώθω ότι η συζήτηση χάνει την σοβαρότητας της».   
Τέλος διαμαρτυρήθηκε για την πολύ περιορισμένη προβολή του κόμματος από τα κεντρικά ΜΜΕ: «Η (Νέα Με.Ρ.Α) είναι ένα κόμμα με βουλευτές που έχουν κοινοβουλευτική παρουσία , με πολιτικές θέσεις για βασικά ζητήματα σε καθημερινή βάση, παρόλα αυτά δεν μας έχει δοθεί ούτε ένα τηλεοπτικό δευτερόλεπτο χρόνος από τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης.
Εάν ροκάνιζα το ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κ Αλαβάνος θα είχα πολύ χρόνο, εάν είχα επιλέξει να λειτουργήσουμε ένα κόμμα ως πλυντήριο για άφεση αμαρτιών όπως έκανε κάποιο άλλο νεοπαγές πολιτικό κόμμα θα είχαμε απεριόριστο τηλεοπτικό χρόνο» 
Δείτε Βίντεο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: