8.5.13

Ένταση στις Σκουριές (BINTEO)...


Σε αναβρασμό βρίσκονται οι κάτοικοι της Ιερισσού οι οποίοι προσπαθούν να αποτρέψουν την καταστροφή του δάσους στο όρος Κάκκαβος, εμποδίζοντας την εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" να προχωρήσει στην...
υλοποίηση της επένδυσης για τα μεταλλεία στις Σκουριές.

Οι κάτοικοι πήγαν και σήμερα το πρωί στην περιοχή του ρέματος Καρατζά, βρίσκοντας το δρόμο κλειστό από ΜΑΤ και αστυνομικούς, αντιδρώντας έντονα καθώς όπως υποστηρίζουν, για κάποιες από τις εργασίες που κάνει η εταιρεία στο βουνό, προφανώς δεν έχει άδειες.

Μέλη των επιτροπών αγώνα, δήλωσαν ότι οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να πηγαίνουν κάθε μέρα στο βουνό προκειμένου να αποτρέψουν την αποψίλωση, ενώ όπως λένε, διαπιστώνουν ότι η αστυνομία ενισχύει μέρα με τη μέρα τις δυνάμεις της και υπάρχει η εκτίμηση ότι ενδεχομένως να πραγματοποιηθούν συλλήψεις τα αμέσως επόμενα 24ωρα. Παρόλα αυτά, σημειώνουν, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Τις ανησυχίες των κατοίκων για σημαντική ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων, επιβεβαιώνει και βίντεο το οποίο ελήφθη χθες από το δάσος των Σκουριών, στο οποίο όπως θα δείτε, φαίνονται δεκάδες αστυνομικοί και άνδρες των ΜΑΤ, με πολλά αυτοκίνητα να επιχειρούν στην περιοχή.

thesstoday

Δεν υπάρχουν σχόλια: