21.5.13

Μαξίμου: Το αντιρατσιστικό δεν θα προχωρήσει ως έχει...



H NΔ σε απομόνωση...
Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «δεν πρόκειται να κατατεθεί ως έχει», διαρρέουν από το Μέγαρο Μαξίμου. Πληροφορίες θέλουν το επίμαχο νομοθέτημα να...
κατατίθεται την Τρίτη στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή τους Βουλής και να παραμένει εκεί μέχρι νεωτέρας. Επί της ουσίας, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο καταργεί τη θεωρία των δύο άκρων, στην οποία έχει επενδύσει η ΝΔ, ώστε να επιτίθεται και στον ΣΥΡΙΖΑ όποτε χρειάζεται να ασκήσει κριτική στη Χρυσή Αυγή.
Το «πάγωμα» του νομοσχεδίου προκαλεί νέους ισχυρούς κραδασμούς στην τρικομματική κυβέρνηση, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να ασκούν διαρκείς πιέσεις για την κατάθεσή του, την ώρα που και ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται διατεθειμένος να το υπερψηφίσει.

Παράλληλα, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζουν λαθεμένη τη στρατηγική της ΝΔ να εξισώνει τη Χρυσή Αυγή με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η στάση της ΝΔ στο ζήτημα του αντιρατσιστικού στέκεται ως αφορμή για σφοδρή επίθεση από την Κουμουνδούρου, η οποία κάνει λόγο για πολιτικό φλερτ της Συγγρού με την ακροδεξιά.

Σε κάθε περίπτωση, είναι δεδομένες ορισμένες εισηγήσεις οι οποίες διατυπώνονται στο εσωτερικό της ΝΔ περί στροφής προς τα δεξιά ως μοναδικής επιλογής ανάσχεσης του... εκλογικού κινδύνου της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται ότι, μετά την αποκάλυψη της «Ε» για την οπλοφορία βουλευτή της Χρυσής Αυγής μέσα στη Βουλή, ο «γαλάζιος» πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης αρκέστηκε να δηλώσει μέσω συνεργατών του πως στο παρελθόν ο ίδιος έχει προβεί σε συστάσεις προς τους βουλευτές να μην φέρουν όπλο στον χώρο του κοινοβουλίου, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν έχει γίνει αποδέκτης σχετικής ονομαστικής καταγγελίας.

πηγη enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: