13.5.13

Ρουπακιώτης κατά Μαξίμου (και πάλι)...



Άγνοια για τις ενστάσεις του Μαξίμου επί του νομοσχεδίου του αλλά και σαφείς αιχμές για συνεργάτες του Πρωθυπουργού αφήνει ο υπουργός Δικαιοσύνης. Βολές κατά Μπαλτάκου από τη ΔΗΜΑΡ.

Δύο 24ώρα μετά το...
«στοπ» της κυβέρνησης στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο Αντώνης Ρουπακιώτης επαναβεβαίωσε ότι δεν είναι εξ αυτών που εγκαταλείπει εύκολα τη μάχη και έδωσε, κατά πολλούς, συνέχεια σε μία αντιπαράθεση που κρατά μήνες, εν προκειμένω αυτή με τον Γεν. Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

Οι δύο άνδρες άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται σε αντιπαράθεση. Τον περασμένο Νοέμβριο ήταν ο Γενικός Γραμματέας που απέσπασε την υπογραφή που αρνείτο ο υπουργός Δικαιοσύνης στο μεσοπρόθεσμο. Προ μηνών, όταν απορρίφθηκαν άρθρα νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αναψηλάφηση δικών μετά από κρίση των ευρωπαϊκών δικαστηρίων, ο Αντ. Ρουπακιώτης «είδε» τον Τ. Μπαλτάκο «πίσω» από τις αρνητικές ψήφους της Ν.Δ. Προχθές, ήταν το ίδιο το Μαξίμου που αναγνώρισε ότι κατόπιν παρέμβασης του Γ.Γ. της κυβέρνησης και του Υπ. Επικρατείας Δ. Σταμάτη «παγώνει» το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Ρουπακιώτης, λοιπόν, (και ενώ ήδη στελέχη της ΔΗΜΑΡ έβαλλαν κατά του Τάκη Μπαλτάκου) έδωσε τις απαντήσεις του. Χωρίς ονόματα μεν αλλά με σαφείς υπαινιγμούς δε. «Ουδείς επικοινώνησε μαζί μου, ουδείς μου τηλεφώνησε, ουδείς παρατήρησε, ουδείς διαμαρτυρήθηκε. Μόνο μέσω του φίλου υφυπουργού, κ. Καραγκούνη… (σ.σ. ενημερώθηκε για τη στάση του Μαξίμου) είπε ο κ. Ρουπακιώτης στον 9,84. Και η αλήθεια είναι ότι, ήδη από την Παρασκευή, μόλις έγινε γνωστή η είδηση τόσο το Υπουργείο Δικαιοσύνης όσο, κυρίως, η ΔΗΜΑΡ δήλωναν αφενός άγνοια, αφετέρου δε δεν έκρυβαν τον εκνευρισμό τους για τον κυβερνητικό χειρισμό.

«Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι είναι κυβέρνηση τριών κομμάτων και όχι ενός. Δεύτερον, κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι υπουργοί των τριών κομμάτων ή τουλάχιστον οι υπουργοί που πρότεινε η Δημοκρατική Αριστερά ή τουλάχιστον εγώ, δουλεύω για την συνοχή της κυβέρνησης» ανέφερε ο κ. Ρουπακιώτης, στέλνοντας τα βέλη του προς τους δύο στενούς συνεργάτες του κ. Αντ. Σαμαρά. Προσέθεσε δε ότι «να αποφεύγουν να κάνουν την μέρα νύχτα και να αποφεύγουν, μέσω των γνωστών διαρροών, να διαστρεβλώνουν τα πράγματα». Μάλιστα, ο κ. Ρουπακιώτης χαρακτήρισε ως προφάσεις και «δήθεν» το ενδιαφέρον του Μαξίμου για την προστασία του ΚΚΕ ή της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση, όπως άφηναν να διαρρεύσει πηγές του Μεγάρου.

Μόνον βέβαιο είναι ότι η αντιπαράθεση των δύο νομικών, Ρουπακιώτη και Μπαλτάκου, θα συνεχισθεί αμείωτη. Κυρίως, διότι ξεκινούν από εντελώς διαφορετική πολιτική αφετηρία, κάτι που και οι δύο δεν κρύβουν. Παράλληλα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η διελκυστίνδα μεταξύ Μαξίμου και ΔΗΜΑΡ, καθώς το ΠΑΣΟΚ αναλώνεται – προς ώρας – μάλλον σε λεκτικές αντιδράσεις. Μέχρις στιγμής, πάντως, έχει αποδειχθεί ότι είτε στην περίπτωση των μουφτήδων στη Θράκη, είτε στο ζήτημα της αναψηλάφησης υποθέσεων, το Μαξίμου έχει… τον τρόπο να επιβάλλει τη θέση του, ανεξάρτητα από τις ενστάσεις των δύο εταίρων του στην κυβέρνηση.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: