1.5.13

Τα «έψαλε» στους υπουργούς του για τα... αγγλικά ο Ερό...



Το «δάκτυλο» στους Γάλλους υπουργούς κουνάει ο γερμανομαθής πρωθυπουργός της χώρας, Ζαν Μαρκ Ερό για την χρήση της αγγλικής γλώσσας σε επίσημα κυβερνητικά έγγραφα.

Αν και χαμηλών τόνων, ο Ερό έδειξε για πρώτη φορά έναν...
άλλο εαυτό, ίσως επηρεασμένος από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η δημοτικότητά του ολισθαίνει συνεχώς.

Ξαφνιάζοντας τους πάντες, έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ μετά την απόφαση του  Αρνό Μοντεμπούρ, υπουργού αρμόδιου για την ανόρθωση της Βιομηχανίας  να δημιουργήσει έναν τομέα που τον βάπτισε με τον αγγλικό όρο: «Silver Economy» (Γερασμένη Οικονομία).

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, υπό το νεοσυσταθέντα τομέα θα βρίσκονται όλες οι εταιρίες στις οποίες εργάζονται ηλικιωμένοι ή αφορούν άτομα Τρίτης Ηλικίας.

Ο τομέας «Silver Economy» θα εστιάζει στις ανάγκες των ηλικιωμένων ατόμων καθώς επίσης και στην ανάπτυξη της εργασίας που αφορά την κοινωνική αυτή κατηγορία.

«Το 2035, το ένα τρίτο των Γάλλων θα είναι άνω των 60 ετών, πράγμα που σημαίνει περισσότερα από 20 εκατομμύρια άτομα», σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών τα οποία επικαλέστηκε ο Γάλλος υπουργός για να δικαιολογήσει στην σύσταση του νέου τομέα.  

Ο Ερό, πρώην δάσκαλος της γερμανικής γλώσσας, άστραψε και βρόντηξε με την κίνηση αυτή του Μοντεμπούρ γιατί, όπως επισημαίνει ο γαλλικός Τύπος, θεώρησε ότι δηλητηριάζεται η γλώσσα του Μολέριου. Στην επιστολή του, μάλιστα επικαλέστηκε το γαλλικό Σύνταγμα για να υποστηρίξει τα επιχειρήματά του.

Η σχετική επιστολή που εστάλη σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης Ολάντ υπογραμμίζει επίσης ότι η γαλλική γλώσσα μπορεί κάλλιστα να αποδώσει με ακρίβεια όλες τις κυβερνητικές στρατηγικές.
 

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: