16.5.13

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Εφορίας εν μέσω σκανδάλου για στόχευση συντηρητικών...


Σε παραίτηση οδηγήθηκε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Εφορίας των Ηνωμένων Πολιτειών (IRS), αφότου αποκαλύφθηκε ότι οι υφιστάμενοί του στόχευαν συντηρητικές οργανώσεις για τη διενέργεια περαιτέρω φορολογικών ελέγχων.

«Οι Αμερικανοί έχουν το ...

δικαίωμα να είναι οργισμένοι για αυτό [που συνέβη], εγώ είμαι οργισμένος», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους.

Δεκάδες επώνυμοι δωρητές και υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και άλλων συντηρητικών ομάδων έχουν αποκαλύψει κατά τις τελευταίες ημέρες πως απετέλεσαν αντικείμενο εκτενών ελέγχων από την IRS.

Συνεχίζοντας, ο κ. Ομπάμα χαρακτήρισε την «κακή διαγωγή» της IRS ως «αδικαιολόγητη», υπογραμμίζοντας πως δεν πρόκειται να ανεχτεί «αυτού του είδους τη συμπεριφορά σε οιαδήποτε υπηρεσία, αλλά ιδιαίτερα την Εφορία, δεδομένης της δύναμης που έχει και την επιρροή που έχει στη ζωή μας».

Πρόκειται για το τελευταίο σε μία σειρά σκανδάλων που έχουν πλήξει τον Λευκό Οίκο κατά τις τελευταίες ημέρες. Νωρίτερα την Τετάρτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Έρικ Χόλντερ, κατέθετε επί ώρες ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου αναφορικά με την μυστική κλήτευση τηλεφωνικών αρχείων δημοσιογράφων του πρακτορείου Associated Press...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: