3.5.13

Νέα δημοσκόπηση: Επιστροφή στο μάρκο επιθυμούν οι Γερμανοί...


Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από την εταιρία Infratest-dimap και παρουσιάστηκε από το πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης, ARD. Τι πιστεύει ο γερμανικός λαός για το ευρώ και την ευρωζώνη
Το...
29% των Γερμανών επιθυμούν την γρήγορη επιστροφή της χώρας στο μάρκο, ενώ το 69% απορρίπτει την ιδέα εξόδου της Γερμανίας από την Ευρωζώνη, σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρία Infratest-dimap και παρουσιάστηκε από το πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης, ARD.

Στην ίδια δημοσκόπηση, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) συγκεντρώνουν ποσοστό 40%, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) 26%, οι Πράσινοι 15%, η Αριστερά 7%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 4% βρίσκονται κάτω από το όριο εισόδου στην Βουλή (5%), ενώ το νεοσύστατο κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) παραμένει στο 3%.

Στην δημοσκόπηση περιλαμβάνεται ακόμη ερώτημα για τον τελικό του Champions League μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Το 58% προτιμά το κύπελλο να κερδίσει η ομάδα του Ντόρτμουντ, ενώ υπέρ της Μπάγερν απαντά μόλις το 27%.

Όταν ωστόσο το ερώτημα αφορά το φαβορί για τη νίκη, τα ποσοστά αντιστρέφονται, με την Μπάγερν να φθάνει το 59% και την Μπορούσια να περιορίζεται στο 28%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: