19.5.13

Δεν είναι αναλώσιμος, δηλώνει ο Στουρνάρας...



Αισιόδοξος για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News" δηλώνει ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2014 και ...
ότι πλέον έχουμε φύγει από τον πάτο.

«Όλες οι ενδείξεις είναι θετικές, οι δείκτες βελτιώνονται, η βιομηχανική παραγωγή δείχνει ότι ναι μεν είναι σε αρνητικό επίπεδο αλλά ο ρυθμός μεταβολής βελτιώνεται ραγδαία. Έχει δημιουργηθεί ένα μικρό μαξιλαράκι ασφαλείας αλλά δεν εφησυχάζουμε».

Στην ερώτηση αν υπάρχει κάτι που τον φοβίζει, ο κ. Στουρνάρας απαντά: «Το μόνο που θα με φόβιζε είναι αρνητικές εξελίξεις σε ένα από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση».

Μάλιστα απαντά και στους επικριτές του λέγοντας «ότι δεν είναι αναλώσιμος, ότι έχει έρθει για να μείνει κι ότι θα φέρει σε πέρας το έργο που του ανατέθηκε, είτε αρέσει σε κάποιους από τους επικριτές του είτε όχι». Τονίζει επίσης πως η συνεργασία του με τον Αντώνη Σαμαρά είναι άψογη.

«Γνωριζόμασταν από παλιά αλλά μόνο κοινωνικά, διαφέραμε αρκετά στις προσεγγίσεις μας, μας ένωσε το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας κι έχουμε ταιριάξει. Ο πρωθυπουργός πιστεύει 100% αυτό που κάνω κι εγώ πιστεύω 100% ότι έχω την υποστήριξή του».

Ο υπουργός Οικονομικών αισιοδοξεί επίσης ότι μέχρι τον Ιούνιο θα επιτευχθεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και κλείνει κατηγορηματικά κάθε συζήτηση για τη μείωση φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης.

«Το πετρέλαιο κίνησης είναι στο χαμηλότερο επιτρεπτό επίπεδο από την Ε.Ε. Αν αυτή τη στιγμή μειώσουμε το πετρέλαιο θέρμανσης περισσότερο, αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξει πάλι η ψαλίδα και θα δημιουργηθεί λαθρεμπόριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: