31.5.13

Ι. Τέντες: Ελπίζω η θυσία που έκανα να παραιτηθώ να αξίζει...



crimenet.gr

Της Έρρικας Βαλλιάνου



Με τη φράση «η θυσία που έκανα να παραιτηθώ ένα μήνα πριν την λήξη της θητεία μου, ελπίζω να αξίζει», ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους την απόφασή του να...
αποδεχτεί την πρόταση Σαμαρά και να οριστεί ο Εθνικός Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς.

Όπως είπε ανάλογο τηλεφώνημα δέχτηκε και από τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Ο κ. Τέντες υπέβαλε την παραίτηση του χτες το απόγευμα στον υπουργό Δικαιοσύνης, ενώ σε σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Αναλαμβάνω τη θέση αυτή στην Ανεξάρτητη Αρχή Καταπολέμησης της Διαφθοράς μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβα, ως πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής. Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων θα μου δοθεί η ευκαιρία και η ηθική ικανοποίηση να επιτελώ έργο εν μέρει ταυτιζόμενο, ως προς τον σκοπό με αυτό που επί τετραετία σχεδόν, επιτελώ».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα, ο κ. Τέντες απάντησε δια ερωτήσεως «ποιος το αμφισβητεί αυτό;»

Όπως εξήγησε ο κ. Τέντες, η νεοπαγής αυτή θέση είναι απαίτηση της Eυρωπαϊκής Ένωσης.

Το Συμβούλιο της Αρχής κατά της Διαφθοράς θα έχει εννέα μέλη με δικαστικούς και καθηγητές, ενώ θα συμμετέχουν και Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων Δικαιοσύνης, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Παράλληλα, θα συνεργάζεται με την Αρχή για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος με τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, τον συνήγορο του Πολίτη, το ΣΔΟΕ, το διευθυντή ης Οικονομικής Αστυνομίας και άλλες υπηρεσίες.

Ο Εθνικός Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, θα έχει γραφείο κοντά στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: