24.5.13

Να μείνει στη δίκη, κι ας βάλει ωτοασπίδες!...





Λίγο πριν αποχωρήσει o Ακης από την αίθουσα του δικαστηρίου, οι εισαγγελείς εκαναν μια -μάταιη- προσπάθεια, να τον κρατήσουν εντός.
«Είναι δικαίωμά του να αποχωρήσει. Αλλά ο κατηγορούμενος υποχρεούται να...
παραμείνει και να ακούσει τους μάρτυρες, την πολιτική αγωγή, έστω και εάν βάλει ωτοασπίδες στα αυτιά του, έστω και εάν λύνει σταυρόλεξα, είναι απαραίτητη η παρουσία του εδώ», είπε ο αναπληρωτής εισαγγελέας κ. Παναγιωτόπουλος.

Η τακτική εισαγγελέας κ. Αδειλίνη ανέφερε επίσης, ότι είναι δικαίωμα του κατηγορούμενου να αποχωρήσει από τη διαδικασία, ενώ επεσήμανε ότι αντικείμενο της υπόθεσης είναι ένα σκάνδαλο διαφθοράς και έτσι ο κόσμος «θα περίμενε από τον υπουργό του να στηθεί απέναντι στο δικαστήριο και να αντικρούσει τις κατηγορίες και να πει πως είναι αθώος».

Οσο για τον πρόεδρο του δικαστηρίου είπε: «Επισημαίνω αυτό είναι ένα ποινικό δικαστήριο και εδώ μας ενδιαφέρουν μόνο τα ποινικά στοιχεία αυτής της απόφασης. Είμαστε μόλις στον πρώτο μάρτυρα. Αφήστε να γίνει η διαδικασία και θα τα δούμε. Δεν υπάρχουν εδώ σκιές. Όποιος είναι αθώος θα πάει στο καλό και όποιος είναι ένοχος θα πληρώσει το τίμημα».



Δεν υπάρχουν σχόλια: