9.5.13

«Φρένο» στα πλαστικά και νάιλον παραπετάσματα καταστημάτων...

Κανονιστική απόφαση για οικόπεδα, ακάλυπτους, αυλές και εξώστες...
www.magnesianews.gr
«Φρένο» στα πλαστικά και νάιλον διαχωριστικά παραπετάσματα για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικά, βάζει Κανονιστική Απόφαση του Δήμου Βόλου, για αναβάθμιση αισθητικής της πόλης, που ενέκρινε, στη...
σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Όπως επισήμανε στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Επιτροπής και αντιδήμαρχος Νίκος Μόσχος, επειδή παρουσιάστηκαν περιπτώσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν αναπτύξει νάιλον και πλαστικά παραπετάσματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς στην ίδια οδό (όπως Μαιάνδρου, Μπότσαρη, Γ. Δήμου), καταστήματα δεν μπορούσαν να αναπτύξουν κατασκευές, λόγω της προηγούμενης κανονιστικής και άλλα ανέπτυσσαν, αποφασίστηκε η αντιμετώπιση με ενιαίο τρόπο της αισθητικής των κτιρίων.

Η Γνωμοδότηση για Κανονιστική απόφαση αναβάθμιση αισθητικής της πόλης και προϋποθέσεις ανάπτυξης παραπετασμάτων σε εξωτερικούς χώρους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός οικοπέδων, ορίζει:

- Απαγορεύεται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε εμπορικά καταστήματα, η ανάπτυξη νάιλον και πλαστικών παραπετασμάτων σε χώρους εντός του οικοπέδου, εντός της οικοδομικής γραμμής και στους ακάλυπτους χώρους αυτών, όπως πρασιές, ακάλυπτοι, εξώστες και αυλές.
- Απαγορεύεται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε εμπορικά καταστήματα η δημιουργία περίκλειστών χώρων στους άνω εξωτερικούς χώρους της οικοδομής.
- Επιτρέπεται μόνο η ανάπτυξη πλαϊνών παραπετασμάτων – διαχωριστικώνβ αποτελούμενα στο κάτω μέρος από ξύλινο (συμπαγές ή καφασωτό) πλαίσιο, ύψους ως 60 εκ. και άνωθεν αυτού τοποθετείται κρύσταλλο security, στερεωμένο σε πλαίσια 8Χ8, ύψους 1μ. και εξέχων 20 εκ. πάνω από το πλαίσιο, ώστε το συνολικό ύψος να μην υπερβαίνει το ύψους του 1,80 μ.

Τέλος, η Κανονιστική ορίζει ότι η παραβίασή της θα σημαίνει ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος και η διαπίστωση της παράβασης θα πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου, η οποία θα ενημερώνει σχετικά το Τμήμα Εμπορίου.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Μόσχος η νέα Κανονιστική θα έρθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και στη συνέχεια θα πάει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ η εφαρμογή της θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο - Νοέμβριο.

Αν και ψήφισε θετικά, προβληματισμό για τη νέα Κανονιστική εξέφρασε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Λεων. Αναστασίου, τονίζοντας ότι «ξεκινήσαμε να βάλουμε τάξη στα νάιλον τσαντήρια στην πόλη και το επεκτείναμε σε όλη την επικράτεια του Δήμου, αυτή τη δύσκολη στιγμή». Όπως τόνισε η συγκυρία είναι δύσκολη και θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα σε επαγγελματίες.
Με την Κανονιστική διαφώνησε ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας Γιάννης Μολοχίδης, αν και δεν έχει δικαίωμα ψήφου στην επιτροπή....

Δεν υπάρχουν σχόλια: