22.5.13

Μπαλτάκος: Επεξεργαζόμαστε το αντιρατσιστικό...



Στην ανακοίνωση πως έγιναν παρατηρήσεις και ζητήθηκαν διευκρινίσεις καταρχήν ως προς τη νομική αναγκαιότητα κατάθεσης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου προέβη ο ΓΓ της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος. Όπως είπε, την Τρίτη συνεδρίασε η...
Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Έγιναν παρατηρήσεις και ζητήθηκαν διευκρινίσεις καταρχήν ως προς τη νομική αναγκαιότητα κατάθεσης του νομοσχεδίου, σε σχέση με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο αλλά και ως προς τις επιμέρους διατάξεις του», αναφέρεται στην ανακοίνωση Μπαλτάκου.

Η ΓΓ της Κυβέρνησης σημειώνει ότι, «όπως πάντα γίνεται», επιφυλάσσεται να διατυπώσει τις απόψεις της με την έκδοση σχετικού πρακτικού όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου.

Όπως επισημαίνει και το σημερινό φύλλο της «Ε», το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί στρίβειν δια του... ποινικού δικαίου, καθώς γαλάζια στελέχη λανσάρουν το επιχείρημα πως δεν χρειάζεται νέο νομοσχέδιο, καθώς επαρκεί το υπάρχον νομικό πλαίσιο.

Προς αυτήν την κατεύθυνση είχε προϊδεάσει και δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου (Σκάι), σύμφωνα με την οποία το υπάρχον ποινικό δίκαιο επαρκεί και το ευρωπαϊκό πλαίσιο είναι δεσμευτικό μόνο ως προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, όχι ως προς τα μέσα επίτευξης της καταπολέμησης του ρατσισμού.

Η ανακοίνωση της ΓΓ της Κυβέρνησης έρχεται εν μέσω διαρκών πιέσεων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να μην υποχωρήσει το Μαξίμου στις αξιώσεις υπερσυντηρητικών κύκλων της ΝΔ.

Την κατάθεση του νομοσχεδίου - προκειμένου να τοποθετηθεί - ζητεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγορεί τη Συγγρού για πολιτικό φλερτ με την ακροδεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: