7.5.13

Διαβεβαιώσεις στο… Σόιμπλε δίνει ο Μοσκοβισί


Η Γαλλία δε θα επιβραδύνει το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων της οικονομίας μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να της δοθούν δύο χρόνια παράταση για την επίτευξη του στόχου του ελλείμματος, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, κατά την...
επίσκεψή του στο Βερολίνο.

«Η ευελιξία που μας δόθηκε δε θα χρησιμοποιηθεί από εμάς… ως μία πρωτοβουλία για να χαλαρώσουμε τους ρυθμούς (της δημοσιονομικής προσαρμογής). Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μείωσης του ελλείμματος», είπε ο κ. Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι «η Γαλλία είναι μία σοβαρή χώρα που ακολουθεί μία αξιόπιστη πολιτική».

Ωστόσο ο Γάλλος υπουργός που μίλησε σε γερμανικό Πανεπιστήμιο παρουσία του Γερμανού ομολόγου του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τόνισε επίσης ότι η διόρθωση των δημοσιονομικών δεν πρέπει να πνίξει την ανάπτυξη.

«Φυσικά, πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι τα δημόσια οικονομικά είναι σε σωστή βάση, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με προσοχή λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις συνθήκες της κάθε χώρας ώστε να καθοριστεί ο σωστός ρυθμός και να διατηρηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: