14.5.13

Σαλαμίνα: Εμπλοκή στη σύνδεση με Πέραμα...

Με το σταγονόμετρο τα δρομολόγια...
Με δύο πλοία εξυπηρετείται σήμερα το πρωί το δρομολόγιο Πέραμα – Σαλαμίνα, με αποτέλεσμα να σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις. Μέχρι το βράδυ τα πλοία που θα διεξάγουν το συγκεκριμένο δρομολόγιο αναμένεται να...
φτάσουν τα 13.

Σημειώνεται, ότι χθες, Δευτέρα, έληξε η προθεσμία του υπουργείου προς τις δύο κοινοπραξίες των φέρι μπόουτ στη Σαλαμίνα, να προσκομίσουν βεβαιώσεις ασφαλιστικής κάλυψης προς τρίτους, βάση ευρωπαϊκής οδηγίας.

Το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει ότι έχει δώσει έως τώρα τρεις προθεσμίες στις δύο κοινοπραξίες για την εφαρμογή της ενώ προσθέτει ότι σκοπεύει να αναστείλει τις άδειες τους, να μετατρέψει τις γραμμές σε «δημόσια υπηρεσία» και να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την κάλυψή τους από άλλες εταιρείες.

Σημειώνεται οτι την οδηγία έχουν εφαρμόσει τα πλοία σε όλες τις πορθμειακές γραμμές εκτός από τη Σαλαμίνα.

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι της Σαλαμίνας πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Παλούκια, κάνοντας λόγο για επικείμενο αποκλεισμό του λιμανιού από την απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας.

Οι κάτοικοι σημειώνουν ότι υπουργός Ναυτιλίας δεν αναμένει την έκδοση της σχετικής δικαστικής απόφασης και απειλεί με άμεση αποδρομολόγηση του συνόλου των σκαφών των γραμμών Σαλαμίνας- Περάματος και Φανεωρωμένης - Μεγαρικής Ακτής.

Για το θέμα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουσούλης ενημέρωσε την Παρασκευή του βουλευτές της περιφέρειας Πειραιά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Δρίτσας, έχει ζητήσει να δοθεί νέα παράταση στους πλοιοκτήτες, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δήμαρχος Σαλαμίνας, Ιωάννης Τσαβαρής, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει στην κοινωνία του νησιού, τυχόν ακινητοποίηση των πλοίων.

«Θεωρούμε αυτονόητη τη συμμόρφωση των συγκεκριμένων πλοιοκτητών με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία, ωστόσο η πολιτεία οφείλει να εξαντλήσει τα περιθώρια του διαλόγου και μια μικρή παράταση που θα εξυπηρετεί το σκοπό αυτό με συζήτηση που θα οργανώσει ο δήμαρχος Σαλαμίνας, παρουσία των εμπλεκομένων φορέων, είναι συνεπώς αναγκαία» τόνισαν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Α' και Β' Πειραιά, Μαρία Ρεπούση και Μαρία Γιαννακάκη.

Πάντως, το υπουργείο εμφανίζεται αμετακίνητο και ανακοίνωσε ότι, μετά την παρέλευση της προθεσμίας, το επιβατικό κοινό που κάνει χρήση της εν λόγω πορθμειακής γραμμής θα πρέπει απαραιτήτως να επικοινωνεί με τις Λιμενικές Αρχές Σαλαμίνας (Τηλ:210-4677277) και Περάματος (Τηλ:210-4410441), ώστε να τους παρέχονται οι κατάλληλες οδηγίες σχετικά με τη δυνατότητα και τον τρόπο μετακίνησής τους.
skai.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: