19.5.13

Προφυλακίστηκαν οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του εγγονού του Μάλκολμ Χ...




Προφυλακίστηκαν οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν τη Δευτέρα με την κατηγορία του ξυλοδαρμού και της δολοφονίας του εγγονού του ακτιβιστή πολιτικών δικαιωμάτων Μάλκολμ Χ. Θα παραμείνουν στη φυλακή μέχρι να...
οριστεί η ημερομηνία της δίκης τους, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου της Πόλης του Μεξικού.

Ο Νταβίντ Χερνάντεζ και ο Μανουέλ Πέρεζ, οι οποίοι εργάζονταν σε νυχτερινό κέντρο σε δημοφιλή περιοχή της πρωτεύουσας, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δολοφονία και ληστεία, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.
Ο Μάλκομ Σάμπαζ, 29 ετών, πέθανε στις 9 Μαΐου έξω από το νυχτερινό κέντρο Πάλας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Σαμπάζ ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους εργαζομένους του Πάλας Κλαμπ, όταν οι τελευταίοι ανακάλυψαν ότι δεν είχε χρήματα για να πληρώσει τον λογαριασμό του. Το θύμα, «το οποίο έφερε πολλά τραύματα από χτυπήματα», σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες δηλώσεις που έγιναν την Παρασκευή, υπέκυψε στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου. Οικείοι των δύο ατόμων που συνελήφθησαν, δήλωσαν ότι ο Σαμπάζ έπεσε μόνος του από το παράθυρο του δευτέρου ορόφου του μπαρ και πως τα τραύματά του οφείλονταν στην πτώση του.

Ο Μάλκολμ Σαμπάζ ήταν ο γιος του Κουεμπίλα Σαμπάζ, δευτερότοκου γιου του θρυλικού μαύρου ακτιβιστή Malcolm X, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1965. Είχε επανειλημμένως απασχολήσει την αστυνομία καθώς μόλις στα 12 του χρόνια είχε κατηγορηθεί για τον εμπρησμό του σπιτιού της γιαγιάς του, η οποία και πέθανε από εγκαύματα. Είχε καταδικαστεί τότε σε εγκλεισμό τεσσάρων ετών σε κέντρο ανηλίκων.

Ο Σαμπάζ είχε δηλώσει πρόσφατα πως έγραφε ένα βιβλίο απομνημονευμάτων το οποίο αποτελεί συμβολή στον αγώνα κατά της βίας μεταξύ των νέων.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: