23.5.13

Η γυναίκα που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο, με τους δολοφόνους του Λονδίνου...




Εντύπωση προκαλεί η ψυχραιμία και το θάρρος μιας 48χρονης γυναίκας (ενώ οι υπόλοιποι περαστικοί είχαν "παγώσει"),καθώς δεν δίστασε να...
σταθεί μπροστά από τους δύο δολοφόνους και να τους μιλήσει για να τους ηρεμήσει και να μην κάνουν κακό και σε άλλους.
Μητέρα δύο παιδιών η Ινγκριντ Λογιάου-Κένετ αψήφησε τον κίνδυνο, έδειξε συγκλονιστική ψυχραιμία της και πετάχτηκε από το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε και έσπευσε να ελέγξει την κατάσταση της υγείας του άνδρα. Αφού διαπίστωσε πως ήταν νεκρός, γύρισε και είδε τον ένα από τους δράστες με τα χέρια βαμμένα στο αίμα, να κρατά δύο μαχαίρια και ένα μικρό πριόνι και του έπιασε κουβέντα για να μην επιτεθεί και σε άλλους ανθρώπους.

Η ίδια μιλώντας στην Telegraph είπε «σκέφτηκα, εντάξει, δεν ξέρω τι τρέχει εδώ, καθώς ήταν καλυμμένος με αίμα. Σκέφτηκα ότι το καλύτερο θα είναι να του μιλήσω πριν αρχίσει να επιτίθεται σε άλλους ανθρώπους. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα μήνυμα να στείλουν, επομένως τον ρώτησα τι θέλει. Μου είπε ότι το έκανε γιατί ο άνδρας αυτός σκότωσε Μουσουλμάνους σε μουσουλμανικές χώρες και ότι έχει βαρεθεί τους ανθρώπους που σκοτώνουν Μουσουλμάνους στο Αφγανιστάν. Του είπα ότι είναι μόνος του μπροστά σε πολλούς ανθρώπους και ότι πρόκειται να χάσει, επομένως τον ρώτησα τι θέλει να κάνει. Μου είπε ότι θα ήθελε να παραμείνει και να αγωνιστεί, να ξεκινήσει πόλεμο απόψε στο Λονδίνο».

Στη συνέχεια μίλησε και με το δεύτερο δράστη και του ζήτησε να αφήσει τα όπλα του. «Ηταν καλύτερο να στοχεύσουν σε εμένα, παρά να ξεσπάσουν σε άλλους και ειδικά σε παιδιά που έφευγαν από το σχολείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: