14.5.13

Παπανικολάου: «Ο Θεός γελάει όταν κάνεις σχέδια»...



Συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του με τον Ολυμπιακό, μέχρι το τέλος της σεζόν, ο Παπανικολάου.

Ολυμπιακός επέστρεψε στην Ελλάδα με το τρόπαιο της Euroleague και οι φίλοι του...
συλλόγου το πανηγύρισαν δεόντως.
Βέβαια, σύμφωνα με τον Κώστα Παπανικολάου, η σεζόν για τον Ολυμπιακό δεν έχει τελειώσει.
Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΑΝΤ1:

Για την επιτυχία της κατάκτησης της Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακό

«Είναι παράξενο τώρα που το σκέφτομαι, επειδή δεν ξέρεις ποτέ η ζωή πώς μπορεί να σου τα φέρει. Θέλει και λίγο τύχη. Όταν τα σκέφτεσαι μετά σου φαίνεται τελείως τρελό, δεν μπορείς να συνειδητοποιήσει πως έχεις καταφέρει να βρίσκεσαι σε αυτό το επίπεδο, ειδικά όταν το σκέφτεσαι με δικούς σου ανθρώπους που σε ξέρουν καλά και σε ζουν κάθε μέρα, σου φαίνεται λίγο παράξενο. Πραγματικά δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα να βρίσκομαι σε μία ομάδα – σε ένα τέτοιο επίπεδο – και να κατακτώ τίτλους σαν την Ευρωλίγκα».

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τη δουλειά του

«Γνώρισε μεγάλη αμφισβήτηση. Ανέλαβε ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο, κακά τα ψέματα, μετά από μία χρονιά άκρως επιτυχημένη για τον Ολυμπιακό. Μετά από 15 χρόνια κατέκτησε το πρωτάθλημα και το ευρωπαϊκό. Ανέλαβε σε μία πολύ δύσκολη σεζόν, αμφισβητήθηκε αρκετά, αλλά αυτή η δικαίωση ήταν το καλύτερο δώρο που μπορούσε να του επιφυλάσσει η μοίρα για τις ατυχίες που είχε ως αθλητής».

Για τις επιτυχίες που έχει ο ίδιος στα 22 του χρόνια

«Προτιμώ να μην στέκομαι στο ατομικό επίπεδο ή την ατομική διάκριση, αφού το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα. Οπότε όποια διάκριση έρχεται για τον καθένα από εμάς έρχεται από την ομαδική δουλειά και την ομαδική προσπάθεια. Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους της ομάδας, τους προέδρους που με επέλεξαν πριν από μερικά χρόνια, χωρίς να έχω αποδείξει κάτι σημαντικό, να στηριχθούν σε εμένα και να φτάσουμε εδώ που είμαστε τώρα».

Για το μέλλον του

«Το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να συγκεντρωθώ σε αυτό που κάνω. Να τιμήσω το συμβόλαιό μου, αφού δεσμεύομαι για ακόμη έναν χρόνο με τον Ολυμπιακό. Όποιος κοιτάει μακριά ο Θεός γελάει μαζί του. Για αυτό το λόγο κοιτάω να ζήσω το τώρα, κοιτάω να ζήσω το σήμερα. Θέλω να τελειώσω τη χρονιά υγιής και δυνατό μαζί με τους συμπαίκτες μου. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν οι μέρες για να σκεφτούμε αυτά τα πράγματα».

woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: