22.5.13

Μαστουρώνουν τα γουρούνια για να βγάζουν πιο πολλές μπριζόλες...

moriasnews.gr
Έναν απίστευτο τρόπο για να παράγουν τα γουρουνάκια περισσότερες… μπριζόλες βρήκαν κάποιοι επιτήδειοι: τους δίνουν κάνναβη για να μαστουρώσουν. Έτσι τα ζώα μπαίνουν σε βουλιμικό τριπάκι, τρώνε συνεχώς, παχαίνουν και...
έτσι παράγουν περισσότερο κρέας.

Οι χρήστες κάνναβης καπνίζουν συνήθως μόνο τα θηλυκά άνθη του φυτού και πετούν τα κοτσάνια και τα φύλλα, στα οποία η συγκέντρωση των δραστικών ουσιών (τετραϋδροκανναβινόλη, κανναβιδιόλη) είναι πιο χαμηλή. Ωστόσο τα φύλλα του φυτού διαθέτουν και αυτά αρκετή από την ψυχότροπο ουσία. Μια συχνή παρενέργεια της κάνναβης είναι ότι προκαλεί βουλιμία.

Μια εκτροφέας από την Ουάσινγκτον, μιλώντας στο Reuters είπε ότι καταναλώνοντας κάνναβη, τα γουρουνάκια τρώνε πολύ περισσότερο. Μέσα σε λίγους μόλις μήνες, όσα κατανάλωσαν κάνναβη ήταν 10 με 15 κιλά βαρύτερα σε σχέση με άλλα αδελφάκια τους που ακολούθησαν τη συμβατική διατροφή.

Κατά τις τελευταίες προεδρικές εκλογές, οι Αμερικανοί ψήφισαν – εκτός από τον Ομπάμα- και τη νομιμοποίηση της κάνναβης στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, όπου και γίνεται το πείραμα των… χοίρων. Συνολικά 20 αμερικανικές πολιτείες επιτρέπουν τη χρήση κάνναβης για ιατρικούς λόγους.

Ωστόσο αυτό που δεν είναι σαφές είναι κατά πόσον η ουσία περνά στο κρέας των γουρουνιών και έτσι οι χοιρινές μπριζόλες αποδειχτούν… ψυχότροπες!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: