20.5.13

Ο μάρτυς καθιστός και οι κατηγορούμενοι στο πήγαινε-έλα...



crimenet.gr

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Ο μάρτυς καθιστός, οι κατηγορούμενοι πήγαινε-έλα, κι οι δικηγόροι τους ανασκουμπωμένοι για να αντιμετωπίσουν τον μάρτυρα.

Οι ώρες της ...
εξέτασης του διευθυντή του ΣΔΟΕ Νίκου Μαϊτού είναι πολλές και το δικαστήριο πια σήμερα του πρόσφερε κάθισμα για να απαντήσει τις ερωτήσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων που είναι ατελείωτες.

Γιατί ο κ. Μαϊτός έχει υποβάλει το πόρισμα του ΣΔΟΕ και έχει ελέγξει φορολογικά τους περισσότερους.

Η Βίκυ Σταμάτη πετάχτηκε σήμερα από το εδώλιο για να πει ότι «ούτε κατ' όψιν δεν γνωρίζει» τον συγκατηγορούμενό της Αστέριο Οικονομίδη αλλά και τον εξάδερφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα, μια φορά μόνο τον έχει δει.

Αλλά ο κ. Μαϊτός είπε ότι από ο 1997 είχε καταθέσεις στους λογαριασμούς της ο Ζήγρας περί τα 4,5 εκατ. δραχμές.

Η Βίκυ δεν απήντησε...

Πολλές οι ερωτήσεις του Μιχάλη Δημητρακόπουλου για τα φορολογικά της Αρετής Τσοχατζοπούλου, όπου ακούστηκε ότι το 2005 πούλησε ακίνητο στην Καλλιθέα περί τα 2 εκατ. ευρώ, οπότε μπορούσε άνετα να δικαιολογήσει τις όποιες άλλες αγορές ακινήτων.

Πολλές ερωτήσεις στον διευθυντή του ΣΔΟΕ έγιναν για τις εταιρείες Torcaso και Nobilis, όπου ο μάρτυς αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι βρήκε στόματα κλειστά και ο πρόεδρος Χρήστος Κατσιάνης είπε:

-Μα αυτή την εντολή πήρατε. Να διερευνήσετε τα πάντα σε βάθος και να μην φτάσουμε εδώ να έχουμε σύγχυση και σκιές.

-Μα δεν υπήρχε άνεση χρόνου, είπε ο μάρτυρας, εξάλλου πολλά στοιχεία τα πήραμε από την Τράπεζα της Ελλάδος ή την Εισαγγελία και για κάποιους η έρευνα συνεχίζεται, όπως για παράδειγμα για τον κ. Σμπώκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: