10.5.13

Υπερασπίζεται το στέμμα του ο Ολυμπιακός!...

Η χαρά και η ικανοποίηση του Ολυμπιακού για την όγδοη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκό φάιναλ φορ, δεν μπορούν να καλύψουν τις προσδοκίες των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σήμερα (19.00, διαιτητές οι Τσέρεμπουχ, Ρίζικ και Λάτισεβς) στην αρένα ...
«Ο2» του Λονδίνου για τον πρώτο ημιτελικό της Ευρωλίγκας.
Με τον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη να σηκώνει πριν από το εναρκτήριο τζάμπολ του φετινού φάιναλ φορ, τον πρώτο τίτλο της διοργάνωσης που είναι αυτός του πολυτιμότερου παίκτη στην κανονική διάρκεια των 29 αγωνιστικών, ο Ολυμπιακός, έχοντας τη συμπαράσταση 2.000 φίλων του, θα παραταχθεί απέναντι στην ΤΣΣΚΑ για να την κοιτάξει κατάματα και χωρίς να τη φοβηθεί, να παίξει με το κύρος, την αξιοπιστία και την αποφασιστικότητα του περσινού πρωταθλητή Ευρώπης.

Εναν χρόνο μετά τον θρίαμβο της Κωνσταντινούπολης, η πρόκληση του Ολυμπιακού είναι και εφέτος πολύ μεγάλη, αφού αυτός εκπροσωπεί το ελληνικό μπάσκετ στο Λονδίνο (4ο φάιναλ φορ την τελευταία πενταετία) και καλείται να εξαντλήσει και τις λιγότερες πιθανότητες πρόκρισης που ενδεχομένως του αντιστοιχούν, αφού σε κάθε παιχνίδι πρόκρισης, η προϊστορία έχει αποδείξει ότι μπορεί να συμβούν τα πάντα.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι αποφασισμένοι από τα πρώτα λεπτά του σημερινού ημιτελικού να κερδίσουν στις περισσότερες δυνατές φάσεις την ψυχολογία του αγώνα. Στην τακτική του Γιώργου Μπαρτζώκα, η έμφαση στην περιφερειακή άμυνα, κυρίως, ώστε η μπάλα να φτάνει στους ψηλούς της ΤΣΣΚΑ με πολύ... κόπο, η εξασφάλιση των αμυντικών ριμπάουντ και η αξιοποίηση των γρήγορων επιθέσεων, εφόσον η άμυνα της ΤΣΣΚΑ δεν προλαβαίνει να οργανωθεί, είναι οι τρεις άξονες του Ολυμπιακού.

«Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας μου. Αυτή η συμμετοχή του Ολυμπιακού, είναι το επιστέγασμα μιας εκπληκτικής, ομαδικής δουλειάς. Αναζητούμε νέες προκλήσεις. Θα επιστρατεύσουμε όλα τα στοιχεία που έχουμε από την αρχή της χρονιάς, τον ενθουσιασμό, τη μαχητικότητα και το ταλέντο των παικτών μας που ήδη υπάρχει και φτιάχνεται όλο και περισσότερο. Θα επιδιώξουμε πολύ καλές συνεργασίες αμυντικά και επιθετικά. Η χρονιά φέτος στην Ευρωλίγκα μάς χαλύβδωσε, μας έκανε καλύτερους σαν ομάδα και φεύγοντας από εδώ θέλουμε να είμαστε καλύτερη ομάδα, έχοντας υπερασπιστεί την υστεροφημία του Ολυμπιακού στο ευρωπαϊκό μπάσκετ», δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην καθιερωμένη κοινή συνέντευξη των τεσσάρων προπονητών που διοργανώθηκε στο δημαρχείο του Λονδίνου. Στη διάθεσή του τέθηκε και ο Γκεόργκι Σερμαντίνι που αντιμετώπιζε πρόβλημα στους προσαγωγούς.

Στον αντίποδα, ο Ετόρε Μεσίνα έχει σχεδιάσει τον μεγαλύτερο δυνατό περιορισμό του Σπανούλη στη δημιουργία των «ερυθρόλευκων» επιθέσεων. Ο Ιταλός τεχνικός έκανε παραλληλισμό του 2005 με το 2012, όταν ανέλαβε την ΤΣΣΚΑ, μετά από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της ευρωπαϊκής ιστορίας της, αλλά την επανέφερε στην κορυφή της Ευρωλίγκας: «Ελπίζω όλη η κακή τύχη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να εξαντλήθηκε στον περσινό τελικό και φέτος να έχουμε μόνο καλή τύχη. Και το 2005, η ομάδα προερχόταν και τότε από μία αποτυχία στη Μόσχα. Δεν ήξερα ακριβώς τον πόνο που είχε ο σύλλογος και οι παίκτες. Απλώς το φανταζόμουν. Το κατάλαβα την επόμενη χρονιά. Μπορεί να έχεις κίνητρο για εκδίκηση, γιατί αυτό μπορεί να σε παρασύρει και να μη σε βοηθήσει. Πρέπει να είμαστε ώριμοι».

Ο δεύτερος ημιτελικός δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη... σύσταση για τον ισπανικό «εμφύλιο» Μπαρτσελόνα - Ρεάλ (22.00) που θα βρεθούν στη θέση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, όπως έχει συμβεί με τους ελληνικούς «εμφύλιους» του '94, του '95 και του 2009.

«Είναι δύσκολο να υπάρχουν εκπλήξεις ανάμεσα σε μας και τη Ρεάλ Μαδρίτης γιατί γνωριζόμαστε πολύ καλά» είπε ο τεχνικός των Καταλανών, Τσάβι Πασκουάλ, ενώ ο ομόλογός του στη Ρεάλ, Πάμπλο Λάσο τόνισε ότι «θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να φτάσουμε αρχικά στον τελικό»...
 spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: