16.5.13

Στα χέρια του Μεϊμαράκη η δικογραφία για Κουσελά...

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβίβασε στις 8 Μαΐου τη δικογραφία στο προεδρείο της Βουλής. Ο κ. Κουσελάς κατηγορείται πως παρενέβη ώστε να "παγώσει" έλεγχος σε βάρος εταιρείας πετρελαιαγωγού για μεταφορά πετρελαίου από τη Θεσσαλονίκη στα Σκόπια.

Ο...
πρώην υφυπουργός Οικονομικών αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι ουδέποτε έδωσε εντολή να "παγώσει" έλεγχος σε βάρος οποιασδήποτε εταιρείας. Σύμφωνα όμως με όσα έγραψε η ιστοσελίδα Zougla.gr: "Η συγκεκριμένη εταιρεία, στην οποία συμμετείχαν και τα ΕΛΠΕ και μετέφερε πετρέλαιο στα Σκόπια, υπέβαλε αίτημα να της επιστραφεί ΦΠΑ λόγω του ειδικού καθεστώτος που διέπει τέτοιες επιχειρηματικές ενέργειες. Ο ελεγκτής (και καταγγέλλων) διαπίστωσε όμως πως, όχι μόνον δεν πρέπει η εταιρεία να πάρει επιστροφή ΦΠΑ, αλλά υπάρχει και οφειλή για το έτος 2005, ύψους 5,7 εκατομμυρίων ευρώ. Οπως μάλιστα προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα που διατάχθηκε για τα έτη 2006-10, οι οφειλές της εταιρείας ανέρχονταν στο ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ!

Η εταιρεία έσπευσε αρχικά να καταβάλει τα 5,7 εκατομμύρια ευρώ, αλλά αντέδρασε για την καταβολή των υπολοίπων χρημάτων. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή όμως τη "λύση" επιχείρησε να τη δώσει ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Δημ. Κουσελάς, ο οποίος παρενέβη για να "παγώσει" ο έλεγχος εν αναμονή της ψήφισης τροπολογίας, η οποία ουσιαστικά θα καταργούσε την υποχρέωση της εν λόγω εταιρείας πετρελαιοειδών.

Η τροπολογία ψηφίστηκε το 2011 και, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα εφοριακό, η εταιρεία πήρε πίσω τα 5,7 εκατομμύρια που αρχικά κατέβαλε, ενώ ανακλήθηκαν και οι καταλογισμοί των υπόλοιπων 25 εκατομμυρίων ευρώ. Η ζημία σε βάρος του Δημοσίου υπολογίζεται σε 33,8 εκατομμύρια ευρώ"...
Διαβάστε το άρθρο στην eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: