20.5.13

Με σχέδια για επενδύσεις και αέρα αισιοδοξίας επέστρεψε ο πρωθυπουργός...


Τα πολιτικά κέρδη από την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Πεκίνο θα επιχειρήσει να κεφαλαιοποιήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, ενώ προετοιμάζεται και για ένα νέο γύρο μετωπικής σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ...
πρωθυπουργικό επιτελείο θεωρεί βέβαιο ότι το θετικό κλίμα που καταγράφηκε στο Πεκίνο θα έχει αντίκτυπο και σε άλλες πρωτεύουσες, που ήδη έχουν αρχίσει να ποντάρουν στην επιτυχία της ελληνικής προσπάθειας, τονίζουν Τα Νέα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι είναι σημαντικό σύντομα να αρθούν όσα γραφειοκρατικά εμπόδια θα μπορούσαν να μπλοκάρουν την έλευση των κινεζικών επενδύσεων, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα.

Τα θετικά σχόλια που καταγράφονται στον διεθνή Τύπο για την επίσκεψη Σαμαρά στην Κίνα αποτελούν ακόμη ένα στοιχείο που επιτρέπει στην κυβέρνηση να αισιοδοξεί για επενδυτικές κινήσεις και από άλλες χώρες.

Η γερμανική εφημερίδα Bild χαρακτηρίζει «νικητή» τον Έλληνα πρωθυπουργό και αναφέρεται τόσο στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον Οίκο Fitch, όσο και στον χαρακτηρισμό «διασώστης» που χρησιμοποίησε η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Η κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, με τη σειρά της, γράφει ότι η κουρασμένη από τη λιτότητα Ευρώπη μένει έκπληκτη με τις επιδόσεις του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτηρίζει «εξυγιαντή» της ελληνικής οικονομίας που εστιάζει την προσοχή του στις μεταρρυθμίσεις και φέρνει την «αισιοδοξία πίσω στην Αθήνα»....
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: