27.5.13

Ρούχα και τρόφιμα για την Κύπρο από τους ομογενείς της Βρετανίας...


Την αγάπη τους για την ιδιαίτερή τους πατρίδα, την Κύπρο, απέδειξαν για άλλη μια φορά οι ομογενείς στη Μεγάλη Βρετανία, συγκεντρώνοντας ρούχα και τρόφιμα για τα κοινωνικά παντοπωλεία της Κύπρου, έπειτα από...
πρωτοβουλία της φιλανθρωπικής οργάνωσης Εθελοντές Αγάπης.

Το ένα από τα δυο εμπορευματοκιβώτια της εκστρατείας αγάπης για την Κύπρο, έφτασε στο λιμάνι Λεμεσού και το πρωί άρχισε η εκφόρτωση των προϊόντων που συγκεντρώθηκαν και τα οποία θα διανεμηθούν στα κοινωνικά παντοπωλεία των τεσσάρων πόλεων -Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου.

Σε δηλώσεις της, η πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λεμεσού, Εύη Τσολάκη, ευχαρίστησε τους Εθελοντές Αγάπης, σημειώνοντας πως η πρωτοβουλία αυτή «έρχεται να προσθέσει στην όλη προσπάθεια που γίνεται τους τελευταίους μήνες, για να εξασφαλίσουμε όσο περισσότερα προϊόντα για τα κοινωνικά παντοπωλεία που λειτουργούν σε παγκύπριο επίπεδο, γιατί αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι, με τις τελευταίες αποφάσεις και το μνημόνιο πλέον που μπήκε στη ζωή μας, τα πράγματα αλλάζουν, η κατάσταση αλλάζει».

«Όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι μας χρειάζονται τα κοινωνικά παντοπωλεία και είναι εδώ που αποδεικνύουμε ακόμα μια φορά σαν λαός, όπου κι αν βρισκόμαστε, είτε βρισκόμαστε στην Κύπρο, είτε στην Αγγλία, είτε οπουδήποτε στον κόσμο, πως στο τέλος ενωνόμαστε και προσπαθούμε να σταθούμε στα πόδια μας και να συνεχίσουμε και να γίνουμε πιο δυνατοί από πριν» συμπλήρωσε.

Η κυρία Τσολάκη ανέφερε πως το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού, βοηθά σήμερα 300 περίπου οικογένειες, ενώ υπάρχουν πολλές αιτήσεις οικογενειών που εκκρεμούν και βρίσκονται στη διαδικασία της αξιολόγησης.

Η συντονίστρια της εκστρατείας στη Βρετανία, Ντόρια Χαραλάμπους από τους Εθελοντές Αγάπης, ανέφερε πως η εκστρατεία άρχισε πριν από ένα μήνα και ευχαρίστησε τον κόσμο που αγκάλιασε την όλη προσπάθεια, ενώ διαβεβαίωσε πως αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και ότι «οι απόδημοί μας είναι δίπλα στην Κύπρο»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: