22.5.13

Γάλλος ακροδεξιός αυτοκτόνησε μέσα στην Παναγία των Παρισίων...



Ο Ντομινίκ Βενέ, παλιό στέλεχος της γαλλικής ακροδεξιάς, αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα την Τρίτη μέσα στο ναό της Παναγίας των Παρισίων, αναγκάζοντας τις Αρχές να ...
εκκενώσουν το κτίριο.

Ο Βενέ, που ήταν 78 ετών, μπήκε στο ναό λίγο μετά τις 4 το απόγευμα (5 ώρα Ελλάδας) και κατευθύνθηκε προς την Αγία Τράπεζα. Εκεί, χωρίς να πει τίποτα, έβγαλε ένα πιστόλι που είχε μαζί του και αυτοπυροβολήθηκε στο στόμα.

Πριν αυτοκτονήσει άφησε μία επιστολή στην Αγία Τράπεζα.

Τα αίτια που οδήγησαν τον Βενέ στην αυτοκτονία είναι για την ώρα άγνωστα.

Μέσα στην εκκλησία, ένα από τα πιο... πολυσύχναστα τουριστικά σημεία της πόλης, υπήρχαν κάποια άτομα (άγνωστο πόσα ακριβώς) που απομακρύνθηκαν χωρίς προβλήματα.

Ο Βενέ ήταν ιστορικός και ήταν γνωστός για τα ακροδεξιού περιεχομένου κείμενα που έγραφε. Έχαιρε μάλιστα και εκτίμησης στους κύκλους των ακροδεξιών, αναφέρει το AFP.

Μετά τον πόλεμο, ήταν μέλος του OAS, της παραστρατιωτικής οργάνωσης που δρούσε στον πόλεμο της Αλγερίας κατά της ανεξαρτητοποίησης.

Στην τελευταία δημοσίευση στο μπλογκ του την Τρίτη καταφέρονταν κατά του νόμου για τον γάμο των ομοφυλόφιλων και αναφερόταν στις διαδηλώσεις που θα γίνουν την Κυριακή 26 Μαΐου.
Είναι η πρώτη αυτοκτονία μέσα στο ναό, αν και κάποιοι έχουν δώσει τέλος στη ζωή τους πέφτοντας από το καμπαναριό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: