10.5.13

Πειράζουν τα καρμπυρατέρ… για οικονομία...


Ολοένα και περισσότεροι δικυκλιστές στο Βόλο επιλεγούν να επισκευάζουν το καρμπυρατέρ αλλά και να προχωρούν σε διάφορες παρεμβάσεις στα δίτροχα τους προκειμένου να εξασφαλίσουν λιγότερη κατανάλωση βενζίνης. Οι παραπάνω παρεμβάσεις είναι γνωστές για...
τους λάτρεις των δίτροχων, ωστόσο φέτος περισσότερα άτομα προχωράνε σε τέτοιου είδους μετατροπές, αδιαφορώντας για την ασφάλεια τους, απλά και μόνο για να «κερδίσουν» λίγα ευρώ βενζίνης!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Εδώ και δύο χρόνια, όπως αναφέρουν επαγγελματίες του χώρου, περισσότεροι Βολιώτες επιλέγουν να μετακινηθούν στην πόλη με δίκυκλα και ποδήλατα, μια και η τσέπη τους δεν αντέχει το κόστος της βενζίνης για το αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα γλιτώνουν και το κόστος στάθμευσης.

Κάποιοι μάλιστα ξεθάβουν παλιά μηχανάκια από αποθήκες, άλλοι αγοράζουν φθηνά δίκυκλα, ενώ δεν είναι και λίγοι αυτοί που προτιμούν και το ποδήλατο, εξασφαλίζοντας ανέξοδη μετακίνηση και κάνοντας ταυτόχρονα και σωματική άσκηση.

Επαγγελματίες στην αγορά δικύκλων αναφέρουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι τα δεδομένα στην αγορά δικύκλων έχουν αλλάξει αισθητά τα τελευταία χρόνια . Νέοι πρωταγωνιστές στην καινούρια αυτή κατάσταση αναδεικνύονται αδιαμφισβήτητα τα σκούτερ.

Τα πλεονεκτήματα των σκούτερ προσελκύουν φυσικά και αρκετούς νέους αναβάτες ή ακόμα και ιδιοκτήτες μεγαλύτερων μοτοσικλετών, οι οποίοι αποφασίζουν να μην χρησιμοποιούν τις μοτοσικλέτες τους κάθε μέρα επωμιζόμενοι το υψηλότερο κόστος συντήρησης.

Ο ιδιοκτήτης καταστήματος με δίτροχα κ. Δημήτρης Μαραγκουδάκης αναφέρει ότι ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αποφασίζουν να αφήσουν στην άκρη τα ακριβά στην συντήρηση οχήματα τους και βλέπουν την λύση για τις μετακινήσεις τους στην κατηγορία των σκούτερ. Οπως αναφέρει ο ίδιος «δεν χρειάζονται ιδιαίτερη εμπειρία για να οδηγηθούν, μιας και είναι αυτόματα, ενώ παράλληλα προσφέρουν μεγάλη ευκολία με τους αποθηκευτικούς τους χώρους».

Ο κ. Μαραγκουδάκης υπογραμμίζει βέβαια ότι παρατηρείται πτώση στην αγορά δικύκλων σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια ωστόσο δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με την πτώση στην αγορά αυτοκινήτου .

Χαρακτηριστικά ο κ. Μαραγκουδάκης τονίζει «οι αγοραστές δίτροχων επιλέγουν τα μικρά κυβικά, αλλά αποφεύγουν τα κινέζικα. Οι περισσότεροι αγοράζουν μηχανάκια που κοστίζουν μέχρι 1.200 ευρώ ενώ αρκετοί «ξεθάβουν» τα παλιά του δίτροχο ίσα-ίσα για να μετακινούνται από την δουλειά τους στο σπίτι», καταλήγει ο ίδιος.

Παρεμβάσεις στα δίτροχο

για λιγότερη κατανάλωση βενζίνης

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης καταστήματος «moto» και ανταλλακτικών κ. Γιάννης Βαραλής, επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι δεκάδες άτομα προχωρούν σε παρεμβάσεις στα καρμπυρατέρ των δίτροχων τους, προκειμένου να έχουν λιγότερη κατανάλωση βενζίνης.

Οπως διευκρινίζει, ο ίδιος, στην πλειοψηφία τους ιδιοκτήτες δίτροχων προσπαθούν με 5 ευρώ βενζίνη να εξασφαλίσουν όλες τις μετακινήσεις τους μέσα στην εβδομάδα. «Τον τελευταίο χρόνο «ξεθάβονται» μηχανάκια πενταετίας και άνω. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αγορά καινούργιων δίτροχων», επισημαίνει ο κ. Βαραλής, προσθέτοντας ότι προχθές ένας άντρας έφερε στο κατάσταση του ένα δίτροχο από το 1977 και του ρώτησε αν μπορεί να το επισκευάσει με 100 ευρώ διαφορετικά δεν θα το επισκεύαζε....
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: