25.5.13

«Λεονταρισμοί» Βενιζέλου: Τη Δευτέρα θα ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας με τον Σαμαρά...

Περίεργες διαρροές σχετικά με τις προθέσεις με τις οποίες θα προσέλθει στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος βγαίνουν τις τελευταίες ώρες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όπως και ο...
πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ φέρονται δυσαρεστημένοι από τις εξελίξεις και το «όχι» της Νέας Δημοκρατίας στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Οι πλευρές για το τι θα συμβεί είναι αντικρουόμενες. Από τη μία κυκλοφορεί ότι θα βρεθεί φόρμουλα συνεννόησης για μια ακόμη φορά, από την άλλη διαρρέεται-από την πλευρά Βενιζέλου- ότι αν δεν υπάρξει υποχώρηση θα γίνει «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας στο διαδίκτυο, συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν: «Επιτέλους ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας».

Παράλληλα οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να σταματήσει να φέρεται αλαζονικά στους άλλους δύο εταίρους και να ξέρει ότι δεν μπορεί να κυβερνά μόνη της.

Στον αντίποδα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου υποβαθμίζουν τους «λεονταρισμούς» του Βενιζέλου και επισημαίνουν με νόημα ότι «υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα να συζητήσουν οι 3 πολιτικοί αρχηγοί, όπως η επίσκεψη της Τρόικας στις 4 Ιουνίου».

Αντίθετα με το ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν να χαμηλώσουν τους τόνους αφήνοντας όμως αιχμές πως η Τρόικα «δε θα μας κρίνει για το αντιρατσιστικό, θα μας κρίνει για τις αποκρατικοποιήσεις, την εκτέλεση του Προϋπολογισμού, τις καταργήσεις των οργανισμών, την κινητικότητα στο δημόσιο και τις απολύσεις των επίορκων».

«Αδειάζει» ουσιαστικά τους άλλους δύο εταίρους της κυβέρνησης προαναγγέλλοντας ένα déjà vu για τη νέα "κρίσιμη" συνάντηση της Δευτέρας..
crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: