19.5.13

Σκοτεινό σενάριο για μαύρο μέτωπο...


Πολλά έχουν ακουστεί για τη σπουδή του Μαξίμου να αλλάξει -εξ ου και η καθυστέρηση- το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτη. Σύμφωνα με κάποιες κυβερνητικές πηγές, υπάρχει και πολιτικό παρασκήνιο. Βάσει αυτού, κάποιοι εκ των...

συνεργατών του κ. Σαμαρά εισηγούνται αλλαγές στο «νόμο Ρουπακιώτη», επειδή δεν θέλουν να προκαλέσουν πλήρη ρήξη στις σχέσεις Ν.Δ. - Χρυσής Αυγής.

Και γιατί το θέλουν αυτό;

Διότι προβλέπουν ότι μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι πιο πιθανή μία κυβέρνηση αμιγώς δεξιά, παρά μία κυβέρνηση κεντροδεξιά, και παραδέχονται ότι η ιδεολογική συγγένεια της Ν.Δ. του Α. Σαμαρά με τη Χρυσή Αυγή είναι πιο ισχυρή από την ιδεολογική συγγένεια με το ΠΑΣΟΚ ή με τη ΔΗΜΑΡ.

Στοχεύουν δηλαδή σε μία κυβέρνηση Ν.Δ., Ανεξάρτητων Ελλήνων και Χρυσής Αυγής, που φυσικά προϋποθέτει την «αστικοποίηση» των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής.

Αυτό όμως δεν θεωρείται και τόσο δύσκολο από τους ιθύνοντες της Συγγρού.

Κάποια κεφάλια στη Ν.Δ. θεωρούν βέβαιο ότι εφ' όσον ενισχυθεί και άλλο η Χρυσή Αυγή στις επόμενες εκλογές, τότε θα αλλάξει προφίλ, όπως έχει γίνει ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου η Ακροδεξιά κλήθηκε να συγκυβερνήσει με άλλες δυνάμεις...

Γ. ΚΑΜΠ.

"Πολιτικά παρασκήνια" (enet.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: