24.5.13

Η ξηρασία η μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια ασφάλεια στην Ινδία, σύμφωνα με δημοσκόπηση...

Η ξηρασία που έχει χτυπήσει φέτος κόκκινο, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, ανατρέπει την καθημερινότητα στην Ινδία. Με λάστιχα και μεγάλα δοχεία στα χέρια οι πολίτες στριμώχνονται μπροστά σε βυτιοφόρα με πόσιμο νερό για να εξασφαλίσουν όσο απαιτούν οι...
ανάγκες της οικογένειας. Ενώ μαγειρεύουν, πλένουν ρούχα και κάνουν ντους με το νερό που ξεχειλίζει από τρύπιους σωλήνες.

Η ξηρασία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια ασφάλεια στην Ινδία, σύμφωνα με δημοσκόπηση (των ινστιτούτων: Lowy Institute for International Policy και Australia India Institute), τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν στις 20 Μαΐου.

Η έλλειψη πόσιμου νερού και τροφής, η μείωση των αποθεμάτων ενέργειας και η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι οι σημαντικότερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει σήμερα η χώρα.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.233 πολίτες, οι οποίοι θεωρούν την έλλειψης νερού μεγαλύτερη απειλή από έναν πόλεμο με το Πακιστάν και την Κίνα και από μια τρομοκρατική επίθεση.

Εκατομμύρια Ινδοί έρχονται αντιμέτωποι, μετά από ασθενείς μουσώνες, με μια πρωτοφανή ξηρασία στο δυτικό κυρίως τμήμα της χώρας, με αποτέλεσμα το μαρασμό των καλλιεργειών. Ακόμη και τα νοσοκομεία απειλούνται με λουκέτο αν δεν βρεθεί επειγόντως το νερό που χρειάζεται για τη λειτουργία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: