13.5.13

ΣΕΒ: Πιθανό νέο κούρεμα του χρέους...



Την άποψη ότι εάν εκτελεστεί σωστά ο προϋπολογισμός και εμφανιστεί πρωτογενές πλεόνασμα μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για περαιτέρω κούρεμα του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ από το βήμα της...
ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου. Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος πάντως αναγνώρισε ότι η επίτευξη των στόχων αυτών δεν είναι εύκολη.

Αναφερόμενος στο ΣΕΒ είπε ότι είναι "ισότιμος εταίρος του πολιτικού συστήματος" , που καλείται να διαδραματίσει ρόλο στα νέα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά δεδομένα ως ενεργός διαμορφωτής του δημόσιου βίου.

"Δεν είμαστε συντεχνία. Είμαστε ηγέτιδα τάξη της κοινωνίας. Δεν είμαστε οικονομοτεχνικοί σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης. Είμαστε δύναμη προόδου και διαμόρφωσης πολιτικής. Δεν είμαστε σωματείο περιορισμένης ευθύνης. Είμαστε μία διευθυντική ομάδα με εθνικό λόγο και ρόλο που συνομιλεί απ' ευθείας με την κοινωνία. Δεν νοείται μία πραγματικά σύγχρονη Ελλάδα χωρίς μία πραγματικά σύγχρονη επιχειρηματική τάξη" είπε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΕΒ στις επόμενες ομιλίες του θα αναφερθεί στην ανάγκη να εφαρμόσει η κυβέρνηση χωρίς καθυστερήσεις τις εξαγγελίες για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και θα επισημάνει την ανάγκη άμεσης επανεκκίνησης της οικονομίας ενώ θα αναπτύξει τις προτάσεις του Συνδέσμου για την οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: