20.5.13

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στο νεοφιλελεύθερο δογματισμό...

Για προσπάθεια δημιουργίας μιας “τεχνητής” και “ψεύτικης” εικόνας της χώρας μας κόντρα στην πραγματική πορεία της ελληνικής οικονομίας και τα προβλήματα που βιώνει η κοινωνία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό κατά την...
επίσκεψή του σε Κίνα και Αζερμπαϊτζάν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Ταυτόχρονα κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσέγγιση γύρω από τα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων η οποία συρρικνώνει το κράτος και ακυρώνει τα συμφέροντα των πολιτών.

Σχολιάζοντας το ταξίδι του πρωθυπουργού, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Π. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στη μεγάλη αξία που έχει το λιμάνι του Πειραιά, στο οποίο δραστηριοποιείται ήδη η κινεζική εταιρεία Cosco.

“Το γεγονός ότι είναι στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης και μπορεί να αποτελέσει την πύλη εισόδου για την Ευρώπη. Αυτό το γνωρίζουμε. Το θέμα είναι πως τα αξιοποιεί η ελληνική πολιτεία αυτά τα πλεονεκτήματα”, είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επεσήμανε κάθε συμφωνία πρέπει να είναι “υπέρ της εγχώριας οικονομίας, υπέρ της ελληνικής κοινωνίας και να μην οδηγεί σε λεόντειες συμφωνίες υπέρ των υποτιθέμενων επενδυτών”.

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “είναι εγκλωβισμένη σε μια δογματική προσέγγιση γύρω από τα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων”, και ότι “αδιαφορεί για τους όρους”.

“Η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη σε ένα χωρίς προηγούμενο νεοφιλελεύθερο δογματισμό που θέλει πάση θυσία να συρρικνώνει το κράτος και να ακυρώνει τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας”, κατέληξε ενώ τόνισε πως “διακυβεύονται στρατηγικού χαρακτήρα υποδομές της χώρας, που θα έπρεπε να είναι εσαεί υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο”...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: