4.5.13

Βενιζέλος ο μυστικοπαθής ή αλλιώς κρυψίνους!...

Αυτός είναι ο νέος χαρακτηρισμός που αποδίδεται στον Ευάγγελο Βενιζέλο ακόμη και από στενούς του συνεργάτες.
Θα μπορούσε να είναι ένα χαριτωμένο συνθηματικό για τον τρόπο με τον οποίο κινείται πολιτικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Τα...
πράγματα όμως δείχνουν αρκετά σοβαρά. Στην Ιπποκράτους, οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου αιφνιδιάζονται καθημερινώς από πληροφορίες που αφορούν το κόμμα ή αποφάσεις της ηγεσίας, τις οποίες και αγνοούν. Σχεδόν κάθε απόγευμα η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναζητεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ειδήσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και τις οποίες δεν γνωρίζει καν ο στενός πυρήνας των συνεργατών του προέδρου του κόμματος.

Οι συνεργάτες του Βενιζέλου έχουν έρθει πολλές φορές σε δύσκολη θέση και μάλιστα ορισμένες φορές διέψευσαν με βεβαιότητα πληροφορίες οι οποίες αργότερα επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά. Πρόκειται για μία πάγια πρακτική του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει αφήσει στο σκοτάδι ουκ ολίγες φορές τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του. Για παράδειγμα, κανένας δεν ήξερε ότι ο κ. Βενιζέλος επρόκειτο να συναντηθεί με τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Η συνάντηση μπορεί να μην σήμαινε σε πολιτικό επίπεδο πολλά, όμως σημειολογικά ήταν μία σημαντική εσωτερική στιγμή για το ΠΑΣΟΚ δεδομένων των κακών σχέσεων που είχαν στο παρελθόν οι δύο πολιτικοί.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνάντησε μυστικά στο γραφείο του στη Βουλή τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη χωρίς καν να έχει ενημερώσει τα κοντινά του στελέχη για μία κίνηση με ιδιαίτερη πολιτική σημασία, όταν όλοι γνωρίζουν πως κόπτεται για την συγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Ομοίως, ο κ. Βενιζέλος ξέχασε να ενημερώσει τα στελέχη του για το γεγονός πως ο κ. Σταμάτης τον προϊδέασε ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει μετά το Συνέδριο του κόμματος.

Η είδηση βγήκε από την Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ όπου ο Φώτης Κουβέλης ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου για την σχετική πληροφόρηση της οποίας έτυχε από τον υπουργό Επικρατείας. Στην Ιπποκράτους στοιχηματίζουν ότι η ασήμαντη αυτή… λεπτομέρεια ήταν σε γνώση και του προέδρου τους. Αυτή η τακτική δημιουργεί πάντως σημαντικά προβλήματα δυσλειτουργίας στην Ιπποκράτους. «Εμείς ζητάμε κανόνες λειτουργίας στην κυβέρνηση την ώρα που το κόμμα μας λειτουργεί συγκεντρωτικά» λένε χαρακτηριστικά…

Άρτεμις Παραδείσου
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: