15.5.13

Ολιβερ Στόουν: «Ο Τσίπρας θα κάνει τη διαφορά σε όλη την Ευρώπη, ίσως και σε όλον τον κόσμο»...


Συνάντηση με τον αμερικανό σκηνοθέτη Ολιβερ Στόουν και τον σλοβένο φιλόσοφο Σλαβόι Ζιζεκ είχε την Τετάρτη στο Ζάγκρεμπ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην κροατική πρωτεύουσα.

Η συνάντηση έγινε στο...


περιθώριο του διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ Ανατροπή, στο οποίο ο Στόουν είναι τιμώμενο πρόσωπο. Ο πολυβραβευμένος αμερικανός σκηνοθέτης υπήρξε ένας χείμαρρος κολακευτικών σχολίων για τον Αλ. Τσίπρα, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από το Ζάγκρεμπ από εκπροσώπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μόλις έφαγα με τον άνθρωπο που εύχομαι να είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας σας» είπε ο Ολιβερ Στόουν και προσέθεσε: «Αυτός θεωρώ ότι είναι η ελπίδα της Ελλάδας. Αυτός ο άνθρωπος θα κάνει την τεράστια διαφορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά θεωρώ και σε όλη την Ευρώπη και ίσως και σε όλον τον κόσμο. Εύχομαι στον Αλέξη καλή τύχη. Θα την χρειαστεί. Είναι σκληρό καρύδι. Θα τα καταφέρει».

Τον ίδιο υπέρμετρο ενθουσιασμό με τον Στόουν επέδειξε και ο Σλαβόι Ζίζεκ: «Και εγώ του εύχομαι καλή τύχη. Και εγώ πιστεύω σε εκείνον. Τον υποστηρίζω. Άλλωστε, κάποιοι λένε ότι είμαι ο μυστικός του σύμβουλος. Να ξέρετε ότι ανυπομονώ για αυτόν μου τον ρόλο. Σε κάθε περίπτωση, είμαι ευτυχής που είμαι εδώ»...

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: