12.5.13

Μαξίμου: Πολιτικά επιβεβλημένη και νομικά ορθή, η απόφαση για την επιστράτευση...

Ποια είναι η απάντηση των συνεργατών του πρωθυπουργού για την επιστράτευση...

Η απόφαση για την πολιτική επιστράτευση των απεργών καθηγητών, υπεγράφη από τον πρωθυπουργό και έχει δημοσιευθεί ήδη στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Με...

αυτό τον τρόπο ξεκινούν και επίσημα οι διαδικασίες εκτύπωσης και επίδοσης από τις Νομαρχίες της χώρας των "φύλλων ατομικής προσκλήσεως πολιτικής επιστράτευσης" σε χιλιάδες καθηγητές.

Από το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν πως για την απόφαση αυτή η κυβέρνηση βασίστηκε στον νόμο 3536/07 για την πολιτική προστασία που επιτρέπει προληπτικά μέτρα για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

"Είναι ένας νομικά ορθός τρόπος και η κίνηση αυτή είναι πολιτικά επιβεβλημένη" δηλώνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με την απόφαση αυτή θέλησε να δώσει τέλος στα σενάρια "ομηρίας" των μαθητών και των οικογενειών τους σε περίπτωση που η ΟΛΜΕ προχωρούσε σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις εξετάσεις.

Αντίδραση των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Η τομεάρχης Παιδείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου δήλωσε για την υπογραφή της απόφασης για επιστράτευση των καθηγητών.

"Είναι αδιανόητο και πρωτάκουστο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα να επιστρατεύεται ένας ολόκληρος κλάδος εργαζομένων, προτού καν πάρει την τελική απόφαση για απεργία.
Η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη να ισοπεδώνει κάθε έννοια δημοκρατικού δικαιώματος και να καταλύει το Σύνταγμα. Αφού έχουν κάνει τα πάντα για να διαλύσουν τη δημόσια Παιδεία, τώρα νοιάζονται «για το καλό των παιδιών". Προφάσεις εν αμαρτίαις.
Είναι ευθύνη του Υπουργείου να εξομαλύνει την κατάσταση, για το συμφέρον όλων".

ΚΚΕ: Εφαρμόζεται και πάλι το "νόμος και τάξη"

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών εκπαιδευτικών, εφαρμόζοντας όπως αναφέρει για μια ακόμη φορά το δόγμα "νόμος και τάξη", που στρέφεται εναντίον των αγώνων του εργαζόμενου λαού.

"Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με τις απειλές και τους εκβιασμούς την πολιτική, που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πρέπει να βρει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες" αναφέρει ο Περισσός.

Κλιμακώνεται η κόντρα


Το απόγευμα του Σαββάτου τα ΔΣ των ΕΛΜΕ Αττικής συνεδριάζουν εκ νέου προκειμένου να συγκροτήσουν κεντρική απεργιακή επιτροπή και να συντονίσουν τη δράση τους εν όψει της επίδοσης, από τη Δευτέρα, των φύλλων πορείας.

Οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί εμμένουν στην αρχική τους θέση για απεργία εν μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Τη Δευτέρα η ΟΛΜΕ αναμένεται να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης της κυβέρνησης για την επιστράτευση των 86.000 περίπου εκπαιδευτικών, ενώ η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάσει εκτάκτως. Η ΟΛΜΕ είχε ζητήσει από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ να προκηρύξουν απεργία την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών...

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: