22.5.13

Λονδίνο: Πιθανά τρομοκρατική ενέργεια η δολοφονία στρατιώτη...

«Ο στρατιώτης αποκεφαλίστηκε» μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία...

Οι βρετανικές Αρχές αντιμετωπίζουν ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια τη δολοφονία ενός άνδρα –στρατιώτη σύμφωνα με πληροφορίες- που...

έπεσε θύμα επίθεσης στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, έξω σχεδόν από στρατόπεδο του Πυροβολικού.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι στο θύμα επιτέθηκαν σε δρόμο του Γούλγουιτς, προαστίου του Λονδίνου, δύο νεαροί άνδρες που είχαν ματσέτες.

To BBC αναφέρει ότι οι δράστες ακούστηκαν να φωνάζουν «αλλάχου ακμπάρ» («ο Θεός είναι μεγάλος»).

Τον τράβηξαν σαν τρελοί από το πεζοδρόμιο και τον πέταξαν στη μέση του δρόμου και τον εγκατέλειψαν εκεί, λένε μάρτυρες.

Μετά ζητούσαν από τους περαστικούς να τους τραβήξουν φωτογραφίες, ενώ κράδαιναν μαχαίρι και όπλο. Ήταν σαν να ήθελαν να βγουν στην τηλεόραση, συνεχίζει η μαρτυρία που παραθέτει το BBC.

Ο νεκρός ήταν στρατιώτης που υπηρετούσε σε στρατόπεδο στην περιοχή, είπε τοπικός βουλευτής, αν και η πληροφορία δεν έχει μέχρι τώρα διασταυρωθεί.

Αργότερα οι δράστες πυροβολήθηκαν από αστυνομικούς και νοσηλεύονται, ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση, πιθανόν αυτός που διακομίστηκε από το σημείο της επίθεσης με ελικόπτερο.

Μετά το περιστατικό, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συγκάλεσε την ειδική κυβερνητική ομάδα αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών Cobra, ενδεικτικό της σοβαρότητας του περιστατικού. Ενημέρωση στην κυβέρνηση παρέχει ακόμη η αστυνομία και η MI5.

Πάντως η αστυνομία δεν σχολίασε εξαρχής τις πληροφορίες ότι πρόκειται για περιστατικό που αντιμετωπίζεται σαν τρομοκρατικό...

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: