15.5.13

«Ναυμαχία» για την πορθμειακή σύνδεση της Σαλαμίνας με το Πέραμα ...

Η ταλαιπωρία συνεχίστηκε και χθες για τους επισκέπτες, τους κατοίκους, αλλά και τους επιχειρηματίες που διακινούν εμπορεύματα (υγρά καύσιμα, τροφοδοσία σουπερμάρκετ) από και προς τη Σαλαμίνα.
Τα...
δέκα πλοία που έχουν δρομολογηθεί για να καλύψουν τις ανάγκες της πορθμειακής σύνδεσης του νησιού με την υπόλοιπη χώρα δεν αρκούν, αν ληφθεί υπόψη ότι οι δύο κοινοπραξίες που εξυπηρετούσαν την πορθμειακή σύνδεση της Σαλαμίνας με την ηπειρωτική χώρα μέσω Περάματος διέθεταν 24.
Κύκλοι του υπουργείου Ναυτιλίας, αν και παραδέχονται ότι η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, εκτιμούν ότι κάποια στιγμή οι δύο κοινοπραξίες, από τις οποίες αφαιρέθηκαν οι άδειες από το υπουργείο λόγω μη συμμόρφωσής τους προς την κοινοτική οδηγία, θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της και θα επαναδρομολογήσουν τα πλοία τους.
Η οδηγία αυτή υποχρεώνει όλα τα πλοία να διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη για απαιτήσεις υπέρ τρίτων, με στόχο να εξασφαλίζεται η επαρκής αποζημίωση των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος ή ζημιάς κατά τη διάρκεια του πλου.

Πιέζουν με απολύσεις. Μάλιστα, σε μια κίνηση πίεσης προς το υπουργείο οι κοινοπραξίες απέλυσαν τους 210 ναυτικούς των πληρωμάτων τους...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: