5.5.13

Αυξημένη η κίνηση των επισκεπτών στα Χανιά...

Αυξημένη η κίνηση των επισκεπτών στα Χανιά


Ως η μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας χαρακτηρίζεται η κίνηση των επισκεπτών για τις ημέρες του Πάσχα στα Χανιά.

Απο τη... Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου έφθασαν στα Χανιά με τα πλοία της γραμμής και τις πτήσεις εσωτερικού περίπου 14.000 επισκέπτες, ενώ 9.200 άτομα έφθασαν στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» με πτήσεις τσάρτερ.

Ωστόσο, η πλειοψηφία των Ελλήνων επισκεπτών επιλέγει ως τόπο διαμονής σπίτια συγγενών και φίλων, γεγονός που καταγράφεται στις κρατήσεις ξενοδοχείων από Έλληνες που για αυτή την περίοδο σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Μανώλη Γιαννούλη είναι μειωμένες σε ποσοστό 40% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αντίθετα, αύξηση παρουσιάζει η κίνηση ξένων επισκεπτών κυρίως από τις Σκανδιναβικές χώρες, τη Ρωσία, τη Βρετανία και την Ιταλία.

Αυξημένη σύμφωνα με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Χανίων, Τάκη Ζερβουδάκη, είναι τις τελευταίες ημέρες και η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι ντόπιοι καταναλωτές είναι προσεκτικοί στις αγορές τους και αγοράζουν προϊόντα, ιδίως δώρα για τα παιδιά, ενώ οι Έλληνες επισκέπτες, επιλέγουν για τις αγορές τους κυρίως παραδοσιακά προϊόντα και αναμνηστικά.

Σημαντική οικονομική ανάσα στην αγορά δίνουν και οι επισκέπτες της κρουαζιέρας καθώς τα δυο πρώτα κρουαζιερόπλοια που έφθασαν στη Σούδα μετέφεραν στα Χανιά περίπου 6.500 ξένους τουρίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: