30.5.13

Τροπολογία ΝΔ μόνο για Ολοκαύτωμα και σφαγές Ελλήνων...



ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατέθεσαν από κοινού την πρόταση νόμου για την «καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας» με στόχο-όπως αναφέρεται- να συζητηθεί το ταχύτερο δυνατό στην...
αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής.
Πληροφορίες της Ελευθεροτυπίας πάντως αναφέρουν ότι η ΝΔ θα μπλοκάρει τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή τόσο αυτής όσο και της πρότασης που ανακοίνωσε ότι προτίθεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντ' αυτών, θα προωθήσει βελτιώσεις στον υφιστάμενο νόμο με δύο τροπολογίες: για το Ολοκαύτωμα και τις σφαγές σε Δίστομο και Καλάβρυτα.

Με την κίνηση αυτή η ΝΔ επιχειρεί να αποφύγει δύο σκοπέλους, αφενός τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας (που προανήγγειλε ότι θα ζητήσει η Χρυσή Αυγή) και αφετέρου μια συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής που θα λάβει ιδεολογικό περιεχόμενο αναφορικά με τη στάση κάθε κόμματος για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Ελευθεροτυπία, η Ρηγίλλης φαίνεται να ανησυχεί για το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν στο μέλλον ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κοινή γραμμή και για άλλα μείζονα ζητήματα που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή όπως η απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων ή η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: