26.5.13

Η Ιταλία βγαίνει από την επιτήρηση της Κομισιόν για το έλλειμμα...


Την ικανοποίησή τους εκφράζουν πηγές της ιταλικής κυβέρνησης για την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής –την οποία δημοσιοποίησαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης– να προτείνει την έξοδο της Ιταλίας από τη διαδικασία ειδικής παρακολούθησης λόγω υπερβολικού ελλείμματος.

Η...
ιταλική κυβέρνηση, όπως αναφέρεται, αναμένεται να προβεί σε αναλυτικά σχόλια όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώσει επίσημα την απόφασή της την ερχόμενη Τετάρτη.

Όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, «η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα θα πρέπει τώρα να βρει τον τρόπο να διαθέσει περισσότερα κονδύλια για την ανάπτυξη και την εργασία χωρίς, όμως, να υπερβεί η χώρα το προκαθορισμένο όριο του 3% στη σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Κομισιόν αναμένεται να απευθύνει, πάντως, συστάσεις στην κυβέρνηση της Ρώμης, οι οποίες θα αφορούν, κυρίως, τη συνέχιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των μεταρρυθμίσεων, την αποδοτικότερη οργάνωση της δημόσιας διοίκησης της χώρας και την επέκταση των εταιρικών συμβάσεων.

Τα επόμενα τρία χρόνια –τονίζει η εφημερίδα Corriere della Sera – η Ιταλία δεν θα πρέπει να μειώνει, αυστηρά, κατά 5% ετησίως, τη σχέση ΑΕΠ-δημοσίου χρέους της, αλλά να συνεχίσει να εφαρμόζει πολιτικές που να συμβάλλουν γενικότερα στη μείωση του χρέους. Κάτι που μπορεί να συμβάλει στην απελευθέρωση νέων οικονομικών πόρων υπέρ της ανάπτυξης...

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: