20.5.13

ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ για αντιρατσιστικό: Ανιστόρητο λάθος η ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ – Χρυσής Αυγής...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι ο κίνδυνος για τη δημοκρατία προέρχεται από τις φασιστικές και νεοναζιστικές προσεγγίσεις που έχουν συγκεκριμένη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση είπε...
στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Μανιάτης, γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ απαντώντας στις δηλώσεις Κεδίκογλου
''ότι έχουμε δει πολλές φορές να υιοθετούνται ίδιες πρακτικές από το ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή".

Για το ίδιο θέμα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, μέλος εκτελεστικής γραμματείας της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή είναι λάθος ιστορικό, πολιτικό και πρακτικό. Πρόσθεσε πάντως ότι τονίζοντας ότι ορισμένες πρακτικές του παρελθόντος από το ΣΥΡΙΖΑ και κομμάτι της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, διευκόλυναν σε δεύτερο χρόνο και ορισμένες φασιστικές πρακτικές.

Ακόμα ο Γιάννης Μανιάτης, γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ είπε στον ΣΚΑΪ και την Κατερίνα Ακριβοπούλου ότι το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να συζητηθεί και να ψηφιστεί η πρόταση του υπουργείου, η πρότασή του που σε πολύ μεγάλο μέρος στηρίζεται στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Στηρίζουμε το νομοσχέδιο ως έχει και θεωρούμε ότι είναι σε θετική κατεύθυνση.

Επίσης κάλεσε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να συστρατευτούν προκειμένου να υπάρχει ενιαία προσέγγιση. Επίσης χαρακτήρισε ανιστόρητο να υπάρχουν τεχνητοί διπολισμοί ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αλληλοκατηγορίες που στην πραγματικότητα αποδυναμώνουν την απαραίτητη προσπάθεια κατά του φασισμού. Συμπλήρωσε, τέλος ότι εκτός από την προώθηση και ψήφιση του νομοσχεδίου πρέπει να να ληφθούν και όλα τα απαραίτητα μέτρα διότι πρέπει να υπάρχουν έμπρακτες απαντήσεις απέναντι στις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής διότι έχουμε πλέον μία ενσυνείδητη και διαρκή υποβάθμιση του κοινοβουλίου.

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, μέλος εκτελεστικής γραμματείας της ΔΗΜΑΡ είπε ότι το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί χωρίς καθυστέρηση και χωρίς σημαντικές αλλαγές προκειμένου να θωρακίσει τις χώρα μας στο αντιρατσιστικό πεδίο με ένα σύγχρονο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Αναφερόμενος στις διαφωνίες εντός της κυβέρνησης έκανε λόγο για γραφειοκρατικού χαρακτήρα καθυστερήσεις που πρπειε να αντιμετωπιστούν τάχιστα . Είπε επίσης ότι κυβέρνηση είναι τρικομματική και πολλά πράγματα αποφασίζονται στη βάση μιας διαβούλευσης. Και μας – είπε - δεν μας άρεσαν μερικά πράγματα - αλλά κάναμε τις αναγκαίες υποχωρήσεις προκειμένου να διατηρηθεί η κυβέρνηση.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή είναι λάθος ιστορικό , πολιτικό και πρακτικό. Απο κει και πέρα, είπε, η Χρυσή Αυγή είναι ο απόλυτος εχθρός και πρέπει να σταθούν απέναντί όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις μαζί, χωρίς διαιρέσεις και καυγάδες.

Πάντως, συμπλήρωσε, ότι ορισμένες πρακτικές του παρελθόντος από το ΣΥΡΙΖΑ και ένα κομμάτι της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς σε δεύτερο χρόνο διευκόλυναν και ορισμένες πρακτικές φασιστικές, όταν για παράδειγμα ρίχνεις γιαούρτι μπορεί να το χρησιμοποιήσει και ο αντίπαλος σου. Ωστόσο οι λαθεμένες πρακτικές δε σημαίνουν ιδεολογική, πολιτική εξομοίωση, αυτό θα ήταν ανιστόρητο λάθος. Άλλο να κάνεις κριτική σε πρακτικές και άλλο να ταυτίζεις πολιτικούς χώρους με προγραμματικές και ιστορικές του διαδρομές....

Δεν υπάρχουν σχόλια: