23.5.13

Όταν ο Αλέξης συνάντησε τη Ναόμι...






Συνέντευξη στην Καναδή δημοσιογράφο, ακτιβίστρια και συγγραφέα, Ναόμι Κλάιν, έδωσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συνέντευξη του Τσίπρα θα αποτελέσει μέρος του...
νέου ντοκιμαντέρ που γυρίζει αυτήν την εποχή η γνωστή για την ακτιβιστική της δράση Ναόμι Κλάιν, η οποία απολαμβάνει μεγάλης εκτίμησης και αποδοχής στο αριστερό κοινό παγκοσμίως κυρίως χάρη στα βιβλία της «Το Δόγμα του Σοκ» και «No Logo».

Η 43χρονη Καναδή έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, προσκεκλημένη του B-Fest που οργανώνεται από Παρασκευή ως την Κυριακή στην Πανεπιστημιούπολη. Το Σάββατο θα βρίσκεται στα Public του Συντάγματος όπου θα υπογράψει βιβλία της.

«Το δόγμα του σοκ είναι η επιβολή είτε από δικτατορικά καθεστώτα είτε η εφαρμογή από δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις του τρίπτυχου ιδιωτικοποιήσεις, κρατική απορρύθμιση/ελεύθερο εμπόριο και δραστικές περικοπές δημοσίων δαπανών. Προϋπόθεση της εφαρμογής του είναι μια κρίση που μπορεί να οφείλεται σε πολέμους, εμφύλιες συρράξεις, φυσικές καταστροφές ή δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα, όπως ο υπερπληθωρισμός ή το υπέρογκο χρέος» γράφει η Ναόμι Κλάιν στο «Δόγμα του Σοκ». «Τα αποτελέσματα», συνεχίζει, «είναι: μείωση μισθών και εισοδημάτων, αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας, κλείσιμο επιχειρήσεων, εντατικοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων, ξεπούλημα δημόσιων εκτάσεων. Στο μεταξύ, η ύφεση βαθαίνει και το δημόσιο χρέος αντί να μειώνεται, αυξάνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: