17.5.13

Μεγάλος θόρυβος στην Αυστραλία για την ηχομόνωση ελληνορθόδοξης εκκλησίας ...

Θύελλα πολιτικών αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνηση να διαθέσει πέντε εκατομμύρια δολάρια για την ηχομόνωση του Ιερού Αγίου Νικολάου στο Θέρμαρτον της Αδελαΐδας, ο οποίος ανήκει στην...
Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Αδελαΐδας και Νότια Αυστραλίας.

Τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και ο ομογενής ανεξάρτητος γερουσιαστής Νίκος Ξενοφών, χαρακτηρίζουν το ποσό αυτό «υπερβολικό» και ζητούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση.

Με την αναδιοργάνωση των εκλογικών περιφερειών η εκκλησία θα βρίσκεται στην εκλογική περιφέρεια της υπουργού Εργασίας της Αυστραλίας, Κέιτ Έλις και πολιτικοί σχολιαστές υποστηρίζουν ότι η επιδότηση είχε πολιτικά κίνητρα για να εξασφαλίσει ψήφους στην εργατική κυβέρνηση.

Ο υπουργός Συγκοινωνιών και Υποδομών, Αντονι Αλμπέινς -το υπουργείο του οποίου προσλαμβάνει ιδιώτες για την εκτέλεση τέτοιων έργων και πληρώνει κατ' ευθείαν τους ανάδοχους ιδιώτες- δηλώνει, ότι ο ιερός ναός Αγίου Νικολάου δικαιούται τη χορηγία στο πλαίσιο του Νόμου μόνωσης του ήχου, που προκαλούν τα αεροπλάνα.

«Δύο ναοί της περιοχής, ο καθολικός ναός Παναγία των Αγγέλων και ο ελληνικός ορθόδοξος ναός Αγίου Γεωργίου, χρηματοδοτήθηκαν με 3 και 3,5 εκ. δολάρια αντίστοιχα. Αποφασίσαμε η ηχομόνωση στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου να γίνει με το χαμηλότερο δυνατό κόστος» διασαφήνισε ο υπουργός.

Την ίδια στιγμή δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου αναφέρουν ότι η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον, εφημέριο του Ιερού Αγίου Νικολάου μετά την «περυσινή ανάκριση από την αστυνομία του Ισραήλ, σχετικά με καταγγελθείσα πλαστογράφηση συστατικής επιστολής»....
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: