27.5.13

Μάχη των τριών αρχηγών σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου ...

Στο τραπέζι το αντιρατσιστικό...
Κρίσιμη για την ενότητα της τρικομματικής κυβέρνησης θεωρείται η σημερινή εξ' αναβολής σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, θα τεθεί το...
αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο επέφερε εμφανείς αναταράξεις στις σχέσεις των τριών κυβερνητικών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ). Ταυτόχρονα, αναμένεται να συζητηθεί συνολικά ο τρόπος λειτουργίας της κυβέρνησης, να γίνει ανταλλαγή απόψεων για το έργο που επιτελούν συγκεκριμένοι υπουργοί και να τεθεί χρονοδιάγραμμα για τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Αποφασισμένος φέρεται ο Βενιζέλος

Το Σάββατο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έστειλε «πολλαπλά μηνύματα» κατά την ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, πραγματοποιώντας επίθεση στους κυβερνητικούς εταίρους του – δίνοντας ουσιαστικά το στίγμα της στάσης που σκοπεύει να κρατήσει στη σύσκεψη της Δευτέρας. Οπως φάνηκε ξεκάθαρα, ο κ. Βενιζέλος είναι αποφασισμένος να πάει για ξεκαθάρισμα λογαριασμών: «Η συνάντηση έχει στην πραγματικότητα ως αντικείμενο τη συνολική αξιολόγηση της κυβέρνησης», είπε ο ίδιος.

Συνεργάτες του αναφέρουν ότι πρόκειται να αντιδράσει έντονα -χωρίς να διευκρινίζουν τον τρόπο- στην περίπτωση που η κυβέρνηση «θάψει» το αντιρατσιστικό. Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος έστειλε νέο μήνυμα την Κυριακή, σημειώνοντας με νόημα πως «χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία και σταθερότητα».

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Θα στηρίξει Ρουπακιώτη ο Κουβέλης

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για ποιο λόγο έχει «παγώσει» ένα σχέδιο νόμου που έχει αποφασιστεί σε προηγούμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, καθώς και να στηρίξει τις επιλογές του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Παράλληλα, αναμένεται να αναφερθεί συνολικά στην πορεία της κυβέρνησης και να τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού...
crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: