4.5.13

Δεύτερη δημόσια εμφάνιση του Άσαντ σε διάστημα τεσσάρων ημερών...


Ο αρχηγός του συριακού κράτους Μπασάρ αλ-Άσαντ εγκαινίασε σήμερα στο πανεπιστήμιο της Δαμασκού μια στήλη στη μνήμη των φοιτητών που έπεσαν από την αρχή της εξέγερσης στη χώρα αυτή, το Μάρτιο του 2011, μετέδωσε το...
επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Ειναι η δεύτερη δημόσια εμφάνιση του αρχηγού του κράτους μέσα σε τέσσερις ημέρες. Την Τετάρτη είχε επισκεφθεί έναν ηλεκτρικό σταθμό στο κέντρο της Δαμασκού με την ευκαιρία της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

"Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ παρέστη στο πανεπιστήμιο της Δαμασκού, παρουσία χιλιάδων φοιτητών και οικογενειών φοιτητών οι οποίοι σκοτώθηκαν, στα εγκαίνια μιας στήλης στη μνήμη των μαρτύρων των συριακών πανεπιστημίων", μετέδωσε το πρακτορείο.

Μια φωτογραφία του Άσαντ εν μέσω φοιτητών αναρτήθηκε στη σελίδα της συριακής προεδρίας στο Facebook.

Στις 15 Ιανουαρίου, περισσότεροι από 82 άνθρωποι, οι περισσότεροι φοιτητές, είχαν χάσει τη ζωή τους από εκρήξεις στο πανεπιστήμιο του Χαλεπιού (βόρεια Συρία). Εκατόν εξήντα άνθρωποι είχαν τραυματισθεί στο μακελειό αυτό, για το οποίο οι αντάρτες και το καθεστώς αλληλοκατηγορούνται.

Στις 28 Μαρτίου, τουλάχιστον 12 φοιτητές σκοτώθηκαν από βλήμα όλμου που έπληξε τη σχολή αρχιτεκτονικής στο κέντρο της Δαμασκού. Η δημόσια τηλεόραση είχε κατηγορήσει τους "τρομοκράτες" -- ένας όρος που χρησιμοποιείται από τις αρχές όταν αναφέρονται στους αντάρτες που πολεμούν εναντίον των στρατευμάτων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: