21.5.13

ΣτΕ: Να γίνουν οι ΧΥΤΑ στη Φυλή και στο Μαραθώνα...

Μετά από πολυδαίδαλες διαδικασίες, διαγωνισμούς, ακυρώσεις και προσφυγές, το Συμβούλιο της Επικρατείας δίνει εντολή ότι μπορούν να προχωρήσουν στην επόμενη φάση οι διαγωνισμοί κατασκευής ΧΥΤΑ στη Φυλή και στο «Μαύρο Βουνό» στο Δήμο Μαραθώνα.

Παράλληλα, το...
δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές όλων των φορέων και των κατοίκων από τους δύο Δήμους και τους ισχυρισμούς τους ως αβάσιμους (αποφάσεις υπ. Αριθ. 1986-1988).

Ο Δήμος Φυλής ζητούσε να ακυρωθούν οι αποφάσεις της διυπουργικής επιτροπής, γύρω από τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση της κεντρικής μονάδας διαχείρισης και επεξεργασίας αστικών απορριμμάτων Δυτικής Αττικής (Άνω Λιόσια), καθώς επίσης και η απόφαση για τη διενέργεια δημοσίου διεθνούς διαγωνισμού με αντικείμενο την ανάδειξη ιδιωτικού φορέα σύμπραξης για την εκτέλεση του έργου.

Ο Δήμος Φυλής στην προκειμένη περίπτωση υποστήριζε ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού είναι παράνομη καθώς υλοποιεί τον περιφερειακό σχεδιασμό της διαχείρισης αποβλήτων, που είναι αντίθετος στο άρθρο 24 του Συντάγματος για την βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Δήμος Μαραθώνα ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (19/11/2012) κατά το σκέλος εκείνο που εγκρίθηκε η προκήρυξη του έργου.

Επιπλέον, ο Δήμος υποστήριζε ότι προϋπόθεση εκτέλεσης εργασιών είναι η προηγούμενη έκδοση Αποφάσεως Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), ωστόσο οι δικαστές έκριναν ότι η απόφαση αυτή θα πρέπει να εκδίδεται πριν από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ανάθεσης επεξεργασίας αποβλήτων...
crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: