14.5.13

Γιάννα Αγγελοπούλου: Δεν χρειάζομαι τίτλο ή ταμπέλα πολιτικού, για να υπηρετήσω την πατρίδα μου...



Την Ελλάδα που ξέρει να κάνει "θαύματα", όπως με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, θέλησε να δείξει με το βιβλίο της, δηλώνει μεταξύ άλλων η Γιάννα Αγγελοπούλου στη συνέντευξη που παραχώρησε στην...
αγγλική έκδοση του Εθνικού Κήρυκα της Ν. Υόρκης, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της My Greek Drama.

Αυτό το βιβλίο, όπως επισημαίνει, είναι μια "έκκληση στον ελληνικό λαό, στους νέους". Πιστεύει σε αυτούς. Την λυπεί το γεγονός ότι κάποιοι πιστεύουν πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 ήταν ένα όνειρο που δεν μπορεί να επαναληφθεί. Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ήλπιζε ότι "η επιτυχία θα ρίζωνε. Τα μαθήματα όμως εγκαταλείφθηκαν από τους πολιτικούς και επιστρέψαμε στα παλιά, στο business as usual...»

Σε ερώτηση για το αν θα έπαιρνε δημόσιο αξίωμα, απαντά: «Είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση και η ευθύνη αρχίζει πλέον από τον καθένα μας. Εγώ δεν χρειάζομαι έναν τίτλο ή την ταμπέλα του πολιτικού για να υπηρετήσω την πατρίδα μου. Όποτε κλήθηκα να προσφέρω, ήμουν εκεί.»

Ενώ, για την παρούσα οικονομική κρίση, σχολιάζει: «Από το 1995 ακαδημαϊκοί και ερευνητές προειδοποιούσαν ότι η Ελλάδα αργοπορούσε και ότι έμπαινε σε ένα μονοπάτι που θα έφερνε επώδυνες καταστάσεις. Εάν η ελίτ στην Ελλάδα τους είχε ακούσει τα πράγματα ίσως να ήταν τώρα διαφορετικά. Αν είχαμε διδαχθεί σωστά από τους Αγώνες, θα χειριζόμασταν και την κρίση αλλιώς. Όχι ζητιανεύοντας, χάνοντας και την ανεξαρτησία μας. Αλλά δείχνοντας την καλύτερη ποιότητά μας.»

Και πάντως παρατηρεί: «Δεν πρέπει να είμαστε σκληροί με τον λαό, αλλά με αυτούς που ηγούνται του λαού που τώρα υποφέρει... Αν οι Έλληνες θυμηθούν τους θριάμβους της ιστορίας τους, τότε μπορούν να πετύχουν πολλά. Και εγώ έγραψα το βιβλίο για να τους το θυμίσω αυτό».

«Πάντα με ενέπνεε ο ελληνικός λαός» προσθέτει και αναφέρεται στους νέους, στα δικά της παιδιά, ως παράδειγμα της πίστης της στην ελληνική νεολαία». Στα παιδιά της αναφέρεται και σε άλλο σημείο της συνέντευξης λέγοντας: «δεν είναι κακομαθημένα, εργάζονται σκληρά... και αγαπούν την Ελλάδα, είναι πατριώτες, τα παιδιά μου μοιράζονται την απελπισία και την αγωνία γι αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα».

Όταν ερωτήθηκε για το κόστος των Αγώνων η Γιάννα Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι το κόστος ανήλθε στα 6 δις ευρώ, αλλά επέστρεψαν στα κρατικά ταμεία 3,5 δις ευρώ. Σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι το κόστος των Αγώνων επιβάρυνε την σημερινή κρίση η Γ. Αγγελοπούλου απαντά: «Κάντε τις απλές αριθμητικές πράξεις που όλοι ξέρουν.... Το ελληνικό χρέος είναι 350 δις ευρώ. Το κόστος των Αγώνων ήταν ένα πολύ μικρό μέρος... Ο προϋπολογισμός της Οργανωτικής Επιτροπής, προσθέτει, ήταν ισοσκελισμένος και επιπρόσθετα «άφησα μια επιταγή 123,5 εκατ. ευρώ στο ελληνικό κράτος. Δείξτε μου μια άλλη οργανωτική επιτροπή που έκανε το ίδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: