20.5.13

«Σηκώνει τα χέρια ψηλά» ο ΠΟΥ για τη «νέα» γρίπη των πτηνών...


Είναι αδύνατο να προβλέψουμε ποια θα είναι η εξέλιξη του ξεσπάσματος της γρίπης των πτηνών, που εκδηλώθηκε πρόσφατα στην Κίνα, δήλωσε σήμερα η γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Μάργκαρετ Τσαν.

"Κανείς δεν...
μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η εξέλιξη αυτής της κρίσης" συνέχισε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι "σήμερα είναι αμελητέα η μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο". "Οι ιοί της γρίπης των πτηνών μεταλλάσσονται διαρκώς" φρόντισε να υπενθυμίσει.

Περίπου 3.000 απεσταλμένοι από τα 194 κράτη - μέλη του ΠΟΥ μετέχουν στην ετήσια σύνοδό του, η οποία πραγματοποιείται στη Γενεύη από σήμερα, μέχρι τις 28 Μαΐου.

Η Τσαν ευχαρίστησε την Κίνα για την στενή της συνεργασία με τον ΠΟΥ, όπως και για την παρακολούθηση χιλιάδων ανθρώπων που είχαν έρθει σε επαφή με τους ασθενείς, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού.

Από το Μάρτιο, περίπου 100 κρούσματα του ιού Η7Ν9 της γρίπης των πτηνών επιβεβαιώθηκαν, "αλλά από τότε που έκλεισαν οι αγορές πουλερικών, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε ριζικά", παρατήρησε η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: