14.5.13

Βαρύς ο πέλεκυς στα αγροτεμάχια από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων ...

Στη φορολόγηση με 10 έως 13 ευρώ το στρέμμα στα αγροτεμάχια, προσανατολίζεται η διακομματική επιτροπή για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, προσδοκώντας έσοδα 700 με 800 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, τα αγροτεμάχια δεν θα...
έχουν όλα την ίδια μεταχείριση, καθώς θα προβλεφθούν ειδικοί συντελεστές απομείωσης ανάλογα με τη καλλιέργεια και τη τοποθεσία τους, χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμα εάν θα υπάρξει και ειδική κλίμακα ή θα ισχύσει η κλίμακα για τα αστικά ακίνητα. Ειδικά, όσον αφορά στους κατ' επάγγελμα αγρότες, θα προβλεφθούν ειδικοί συντελεστές αλλά με στρεμματικό όριο, με στόχο τη περαιτέρω ελάφρυνση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Ενιαίο Φόρο αναζητούνται 3-3,1 δισ ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι από τη κλίμακα φορολόγησης των αστικών ακινήτων αναμένονται έως και 700 εκατ. ευρώ παραπάνω από το αρχικό σενάριο, χωρίς να έχει κλειδώσει ακόμα η πρόβλεψη αφορολογήτου, για την οποία επιμένουν ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά.

Εν τω μεταξύ, υπογράφηκε και η απόφαση για το τρόπο καταβολής, τις εξαιρέσεις και τις απαλλαγές από το Έκτακτο Τέλος Ακινήτων του 2013, χωρίς να προβλέπεται, επί του παρόντος, ευνοϊκότερη μεταχείριση όσων βρίσκονται στα όρια της φτώχειας...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: